Ligue 1 14. köre: Lyon – St. Etienne, November 23

Labdarúgás, péntek, 2018  November 23, Franciaország, Ligue 1, 21:00

Péntek estére a francia Ligue 1 egyetlen párbajt készített, és azonnal ez a kör slágere. A táblázati szomszédok Lyon és Saint-Etienne találkoznak, a vendégek nem nagyon jó emlékekkel rendelkeznek a Parc Olympique Lyonnais stadionjára. Lyonnak határozottan nagy ambiciói vannak az idén, a kádere ezt bizonyítja. Olyan neveket találhatunk a csapatnál, mint Memphis Depay, Aourar, Traore, Fekir, vagy Dembele, ezek a játék támadásában tevékenykednek. Elsősorban nekik köszönhetik, hogy PSG és Marseille után Lyonnak van a leghatékonyabb támadása a francia Ligában, majdnem 2 gólt szereznek átlagban egy párbajban. És a hazai formájuk egyszerűen kiváló. Az utolsó 20 párbajból csak 2 alkalommal szenvedtek vereséget, az egyik CSKA Moszkva ellen az Európa Liga nyolcaddöntőjében 2:3 veszítettek, majd augusztus végén a Ligue 1 4. körében érkezett Nice és 0:1 győzelmet szerzett Lyonban. Az egész párbaj folyamán egyetlen gólhelyzetet teremtettek és ezt ki is használták. Lyon 29 esélyt teremtett, de egy gólt sem nem szerzett. De tanultak ebben a párbajban, azóta legalább 1 gólt szereztek minden párbajban. Az utolsó hazai párbajukban a Bajnokok Ligáján 2:2 döntetlent szereztek Hoffenhammal.

St. Etienne azonnal Lyon mögött van, csak 1 pont hiánya van. Otthon ugyan erősek, de idegenben ez már nem olyan nagy dicsőség, 6 párbajból csak 6 pontot szereztek, a gólaránya itt 6:11. Elsősorban az erősebb ellenfelekkel sikertelenek, az lső 4-ből senkit sem sikerült nekik legyőzni. PSG otthon 4:0 vereséget készített nekik, és Lille-vel is 3:1 vereséget szenvedtek. Mindkét párbajban csak 4 lövést készítettek, ami összekombinálva a gyengébb védelmükkel meg teszi a magáét. Idegenben a csapat csak 1 győzelmet szerzett, tehát idegenben nagyon nehezen szerez a csapat gólokat.

Lyon At. Etienne-vel tud játszani, vereséget a csapattól otthon utoljára 2014-ben szenvedtek, és a történelemben csak 2 alkalommal történt meg, hopgy otthon nem szereztek volna gólt ezzel az ellenféllel. Az utolsó 5 kölcsönös mérkőzésben 9 gólt szereztek és hasonló helyzet lesz pénteken is. Lyon motivációja magy, szeretne a Bajnokok Ligájában játszani jövőre.

A  mi tippünk: Lyon győzelme – a legjobb oddsok az 1xbet fogadóirodánál 1,63

 

Rate this post