Ligue 1 21. köre: Paris SG – Dijon, Január 17

Labdarúgás, szerda, 2018  Január 17, Franciaország, Ligue 1, 21:00

Szerdán este láthatjuk a francia Ligue 1 verseny következő körét, amelyben PSG is találkozik Dijon-al. Természetesen, a házigazda a kiemelt csapat és remélem, ezt be is bizonyítja. De nézzük közelembről a két csapatot. PSG ismét uralja a Ligue 1 versenyt, a táblázatban az 1. helyen van 53 ponttal és 59:15 gólaránnyal. Egy kényelmes 11 pontos előnye van a második Monakóra és tulajdonképpen a saját versenyét játszák. Otthon a párizsiak tökéletesen szuverének, mivel 10 párbajban itt megszerezték mind a 30 pontot 34:7 gólaránnyal. A legjobb gólszerzőjük Edinson Cavani 19 gólall, mögötte Neymar 11 góllal, és mögötte még Mbappe áll 8 gólall. PSG tartja a 7 győztes párbaj sorozatát és az egyik ellenfelét zúzza a másik után. Az erejük igazán óriási  nem csak elül, de hátul is.  Szerdán biztosan a következő 3 pontért harcolnak és Dijont tiszta számlával verik meg.

Dijon a táblázatban a 9. helyen van 25 ponttal és 29:34 gólaránnyal. Az első látásra ez nem néz ki egyáltalán rosszul, de itt egy óriási DE van. Dijon 20 pontot otthon szerzett meg, és csak 5 pontot szerzett idegenben. Tehát idegenben egyértelműen a legroszabb csapat, talán együtt Toulouse csapatával. Éppen a párbajok idegenben a csapat gyengéje, és most sem lesz ez másképen, csak nehezen érvényesülnek egy olyan ellenfél ellen, mint PSG. A legjobb gólszerzők 5 góllal Said, Tavares és Chang-Hoon. Bár a hazai párbajaik igazán a jobb oldaluk, de például az utolsó körben otthon az utolsó Metz csapatával csak 1:1 döntetlent tudtak elérni. Dijon egyszerűen sem psichikai, sem játék nyugalommal nem rendelkezik, és a jól nekiindult PSG csapattal szemben sem lesz változás. December utolsó meccsében Angersben, amely csapat a 18. helyen van és a kiesés fenyegeti, ezt a párbajt 2:1 arányban veszítette el. Még talán érdekes lehet az információ, hogy átlagban 1 párbajra 1,1 gólt szereznek.

PSG Dijont megsemmisíti osztály külömbséggel, megszerzi a további 3 pontot. Az idei szezonban már találkoztak, Dijon otthon1:2 vereséget szenvedett. Tavaly otthon 1:3 kapott ki, Párizsban pedig 3:0 arányban. Tehát a statisztika is erősíti a tippemet.

A  mi tippünk: nem szerez mindkét csapat gólt  – a legjobb oddsok az 1xbet fogadóirodánál 1,74

 

Ligue 1 21. köre: Paris SG – Dijon, Január 17 5.00/5 (100.00%) 1 vote