Ligue 1 37. köre: Monaco – St. Etienne, Május 12

Labdarúgás, szombat, 2018  Május 12, Franciaország, Ligue 1, 21:00

A francia Ligue 1 37.körében egy kiegyensúlyozott párbaj sok támadással vár szombaton Monaco és St.Etienne csapataira. St. Etienne lassabban kezdte a szezont, de mostanában igazán kiválóan működik és az egyik pontot a másik után szerzi meg. Jelenleg a 6. helyen vannak 52 ponttal és 42:49 gólaránnyal. Csak 2 pont vesztessége van az 5. Rennes csapatára, amely már a Kupák helyén van. Egyaránt szoros előnyben vannak Nice, Montpellier és Bordeaux előtt. A hétvégén Bordeaux megszakította a csapat sorozatát, amely 13 párbaj vereség nélkül volt, a házigazda 1:3 arányban szenvedett vereséget. De azelőtt kiváló formában voltak és az utolsó 10 párbajt nézve jobban áll, mint Monaco. Olyan csapatokat, mint Troyes, Strasburk vagy Montpellier nyugalomban megverték, egyaránt értékes döntetlent szereztek PSG, Lyon vagy Marseile csapataival. Az ellenfele ismét az első 4-ből lesz, de St. Etienne problémák nélkül tud gólokat szerezni. Az utolsó 15 párbajban legalább 1 gólt szereztek. Idegenben 3 győzelmet szereztek egymás után és most szeretnének ismét egyet szerezni.  A csapat nagyon jó minőségű, olyan játékosokkal rendelkezik, mint Cabella, Berič, Subotič, Debuchy, Ruffier, M´Villa és a többiek. Éppen Remy Cabella egy tapasztalt játékos, aki a csapat agya és vezeti a játékot. Ezért szerni gólt a legyengült Monaco stadionján nem lehet Etienne csapatának probléma.

Monaco egy jó szezonban van, de ez már nem az, ami régen volt, amikor a csapatban Mbappe volt, és a többiek. Jelenleg a 3. helyen vannak 74 ponttal és 81:45 gólaránnyal. A csapatnál sok a gyengélkedők száma, közöttük Diakhaby, Fabinho, Falcao, Jemerson, Keita, Sidibe, Jovetiš, Jorge vagy Benaglio. Ezek mind az alap csapatban játszanak, valószínűleg most is hiányozni fognak. Monaco csapat azért úgy is jó minőségű, de észre lehet majd venni, hogy hiányoznak a csapattársainak. Az utolsó körben  Caen stadionján győzni tudtak 2:1 arányban nagy szerencsével – Caen piros lapot kapott. Azelőtt Amiens csapatával játszott döntetlent 0:0 és Guingampnál 1:3 vereséget szenvedett.  Most jobb csapat vár rá, mmint Caen, biztosan kapnak gólt.

Etienne kiváló formában van és biztosan tud majd gólt szerezni a legyengüt ellenfelétől. Ezért arra fogadok, hogy mindkét csapat gólt szerez egy egészen jó szorzóval.

A  mi tippünk: mindkét csapat gólt szerez – a legjobb oddsok a sportingbet fogadóirodánál 1,67

 

Ligue 1 37. köre: Monaco – St. Etienne, Május 12 5.00/5 (100.00%) 1 vote