Ligue 1 : Bordeaux – Marseille, Április 05

Labdarúgás, péntek, 2019,  Április 05, Franciaország, Ligue 1, 20:45

Először egy kis statisztika. A táblázatban Marseille az 5. helyen áll 48 ponttal 30 párbajból. Ebből 14 győzelme és 6 döntetlene hozott pontokat, 10 vereségben pedig a pontjai elúsztak. A gólaránya 47:40. Előtte St.Etienne áll 49 ponttal, majd a 3. helyen 56 ponttal Lyon. A nemrégi eredményeit is nézve látható, hogy Marseille tud gólokat szerezni, az utolsó 10 bajnoki párbajában minden alkalommal szerzett gólt minden ellenfele ellen, még olyan csapatok ellen is, mint PSG. Nem csoda, hogy 47 gólt szerzett, például a második Lille 48 gólt szerzett. Azonban a védelme, az nem ideális. Ezt bizonyította az utolsó előtti bajnoki párbaja is PSG ellen, amelyben 3 gólt kaptak, így a végeredmény 3:1 volt. Majd az utolsó mérkőzésében 2:2 dönttelenben veszítettek pontokat az átlagos Angers ellen. Ennek a párbajnak is koszönhetik, hogy leestek az 5. helyre. Marseille játéka igen csak nyílt jellegű, mindkét oldalon ezért sok esély várható. Bizonyára nem elégszik meg az 5. hellyel, mivel szeretne harcolni jövőre az Európa Ligában.

Az ellenfelük Bordoaux. Ez a csapat az idei szezonban nem mutat olyan teljesítményeket, ahogyan ezt a rajongói kívánnák. Ennek ellenére ez a csapat is tud gólokat szerezni, amit az eredményei megerősítenek. Az utolsó 4 bajnoki körben három ellenfelével szeretek gólokat. Azonban hasonlóan, mint Marseille, a védelmükben nagy hiányosságok vannak. Az utolsó 10 bajnoki párbajból csak 2 ellenféltől nem kaptak gólt, ezek Amiens és Guingamp voltak. A többi esetben legalább 1 gólt kaptak. Nem csoda ezért, hogy jelenleg a bajnoki táblázatban a 13. helyen állnak 35 ponttal 8 győzelemért és 11 döntetlenért, 11 vereségben veszítettek pontokat. A csapat gólaránya 28:31.

Végül összefoglalva, Marseille igyekezni fog, mivel szeretne jövőre játszani az Európa Ligában, így a motivációja sokkal nagyobb, mint Bordoaux motivációja, amely csapat az esetleges győzelmével sem nem jut semmi jobbhoz. Emelkedhet ugyan a táblázatban több jó eredmény esetében, de ezzel semmire sem nem megy,. A kiesés nem fenyegeti, ehez kényelmes 13 pont előnye van, tehát nyílt, támadó labdarúgást játszhat. Nem a győztesre fogadok, hanem a gólok számára.

A  mi tippünk: legalább 1,5  gól esik a párbajban  – a legjobb oddsok az 1xbet fogadóirodánál 1,36