Miért változnak a szorzók?

Ön is biztosan találkozott a fogadásnál azzal, hogy idővel változnak a szorzók a sporteseményekre. Ez egyáltalán nem kivételes jelenség, de miért van ez így, ezt nem túl sok fogadó tudja. Tulajdonképpen tehát miért változnak a szorzók?

Alapvetően három ok van, hogy miért változhat a szorzó a sporteseményre. Az első egy váratlan esemény, amely az egyik csapatban megtörtént. Mint példát itt megemlíthetünk a kulcsfontosságú játékos sérülését, amelyen áll az adott egység. Ebben az esetben az egység esélyei a győzelemre csökkenek, és így növekszik a szorzó erre a csapatra.  Egy konkrét példa a nemrégi időkből például a jégkorong Slávia játékosok cselekezete, amikor elutasítottak utazni Prostějovba apárbajra, és így a prágai egységet a juniorok csapata képviselte. Amint ez az információ nyilvánosságra került, a bukmékereknek is reagálni kellett, akik azonnal felemelték a szorzót Slaviára és ellenkezőleg, csökkentették Prostějovra. És nem muszály, hogy némelyik játékosok hiányzásáról lenne szó, a felületre kerülhet a csapat jelôenlegi hangulata, amikor a játékosok összeveszekedtek, vagy más probléma az egységben, ez mind növeli a vereség valószinűségét és egyaránt szintén emeli a szorzót.

Egy másik ok a kiegyensúlyozottság. A fogadóirodák keresnek a külömbözeten, és így világos, hogy erőfeszítésük minél kiegyensúlyozottabban szétteríteni a fogadásokat. Ha tehát a fogadások töbsége egy csapatra irányul, vagy a tenisz esetében egyik játékosra, a fogadóirodák azt csinálják, hogy z adott csapatra csökkentik a szorzókat, mivel már ez a fogadás nem tűnik a tippelő számára olyan érdekesnek, és ellenkezőleg, emeli a szorzót az ellenfélre, ahová ezután kellene irányulni a fogadásoknak a tippelőktől, hogy a fogadóirodák elérjék a fogadások kiegyensúlyozottságát. Persze, bizonyos alkalmaknál nem lehet elérni a kiegyensúlyzott állapotot, például amikor nagy favorit játszik az outsiderrel. Ebben az esetben is a fogadóirodák erőfeszítése a lehető legszorosabban hozzáközeledni a kiegyensúlyzott állapothoz.

Az utolsó ok a rosszul megírt szorzó, amelyet a bukmékereknek meg kell javítani. A bukmékerek is csak emberek, ezért nem csoda, hogy időként hibát követnek el. Ha ezeket észre veszik, igyekeznek kijavítani ezeket. Ebben az esetben törölhetik a szelvényét, amelyen az esemény van a rosszul kiírt szorzóval, de a megbízható fogadóirodáknál ez a forgatókönyv csak nagyon ritkán fordul elő. Manapság ezen túlmenően a fogadóirodák a szorzóikat igazán gondosan ellenőrzik, és így ezek a hibák nem túl gyakran következnek be.

 

Miért változnak a szorzók? 5.00/5 (100.00%) 1 vote