Miért veszít a fogadók többsége végül?

Keresni fogadással legalább egy pár forintot havonta talán minden fogadó álma. De sajnos, bár egy ilyen álom megvalósításához nem sok munka szükséges, a fogadók töbségének ez nem sikerül. Mi több, a legtöbb fogadó végül a pénzét elveszíti. A pénz elveszítése mögött általában olyan hibák állnak, amelyeket a fogadók tudatosan követnek el az érzéssel, hogy „egyszer talán semmi sem nem történik”. De ha végre helyes irányba szeretne lépni, egyszer és mindenkorra kerülje el a hibákat, amelyeket az alábbiakban ismertetjük. Ha ez sikerül, a nyereség lényegében be van biztosítva.

A hanyag pénzkezelés

A pénzkezelés, avagy money management, megtanítja önt gazdálkodni az ön bankrolljával olyan módon, hogy nem veszítse el  a fogadási pénzét akkor sem, ha éppen nem lesz sikeres. A pénzkezelésről már írtunk az oldalainkon. Javaslatos elolvasni a cikkeket újra és újra.

A fogadási lehetőségek rossz kiválasztása

Erre a kérdésre legalább két szögből nézhetünk rá. Először tehát  köztudott, hogy néhány sportág sokkal kiszámíthatóbb, mint a többi, ezért jobb fogadási eredményeket mutat, legalábbis akkor, ha érti ezt a sportot. Természetesen, ha van elegendő műveltsége egy bizonyos sportágban, akkor gondosan tartania kellene mellette, bár a kiszámíthatósága valamivel kissebb. Másodszor, szükséges elkerülni a fogadásokat, amelyeket „csak úgy” teszi meg, tehát látható ok nélkül, de a fogadásokat is, amelyeket csak azért szeretne megkötni, hogy egy kicsit vonzóbbá tegye a párbajt a fogadással. Minden fogadás előtt akkor tehát két kérdésre kellene válaszolni – miért akarok egy konkrét eredményre fogadni és hogy az eredmény igazán reális-e. Meglátja, hogy ez besegít csökkenteni a sikertelen tippeket.

Túl sok tipp

Ez a pont szorosan kapcsolódik az előző ponttal. Néhány fogadó úgy érzi, hogy ha nyereséget akar elérni, akkor nagyon sok tippek kell neki fogadni, ami nyilvánvalóan nagyon rosz. Előfordul azonban, hogy jobb kevesebbet fogadni, de sokkal biztonságosabb tippet. A tippek száma tehát nem egyenesen arányos a profithoz, amelyet a fogadással elérhet. Ez, természetesen nem azt jelenti, hogy elég lenne egy tipp évente. Az a fontos, hogy egyszerűen megtalálja az egyensúlyt.

A kaszinó játékok játszása

Rengetek online fogadóiroda a sportfogadás mellett kínálja a lehetőséget is kaszinó játékokat játszani, mint a rulett vagy blackjack. Erre az időtöltésre lehetővé teszi használni ugyanazt a pénzt, mint a fogadásra, úgy hogy viszonylag könnyű elveszíteni a koncentrációt és csak szórakozásból  a fogadások beadása kozott itt-ott forgatni eggyet. Ez teljesen rossz – minden elveszített forint végül is hiányozni fog (és nem, a kaszinó játékokon igazán nem kereshet!).