Nemzetközi baráti találkozó: Tunézia– Spanyolország, Június 09

Labdarúgás, szombat, 2018, Június 09, Baráti találkozó, 20:45

Szombaton is a programon a baráti találkozók vannak, most két olyan csapatra nézünk, amelyek a VB-re készülnek. Spanyolország egyike a kiemelt csapatok közül a világbajnoki címre. A válogatottban a játékosok a legjobb világhírő klubokból játszanak, mint Barcelona, Real Madrid, Bayern München, Manchester City, vagy Atletico Madrid. Ennek a csapatnak óriási az ereje és tekintettel arra, hogy ez lesz az utolsó baráti találkozó várható, hogy az alap tizenegyes lép a gyepre. A spanyolok a selejtezőn simán átmentek, uralták a csoportjukat Olaszország, vagy Albánia előtt. Az utolsó vereségük már 2 éve történt és ez az EURO 2016 nyolcaddöntőjében volt Olaszországgal. Az idén már 3 baráti találkozó áll mögöttük, Németországgal 1:1, Argentinával  6:1 és Svájccal 1:1. Éppen a múlt héten játszották a párbajt Svájccal, a spanyolok kínozták a csapatot, egyértelműen  jobbak voltak, de vagy a kapus állította meg őket, vagy a kapufa. Most valószínűleg a leggyengébb ellenfelük vár a baráti találkozókban, hogyan másképen befejezni ezeket a párbajokat, mint győzelemmel. A kapuban talán a legjobb kapus áll, David de Gea, a védelemben Piqué, Alba vagy  Azpilicueta, továbbá Barcelona legendája Iniesta és vele Alcantara, Silva, vagy Aspas, az élen Diego Costa. A kispadon várakoznak a többiek is, legalább azonos minőségben a feljebb említettekkel.

Tunézia a VB-én először jelenik meg 2006 óta, amikor ez Németországban játszódott. Tunézia 7 játékosa Franciaországban tevékenykedik, másképen mindegyikük az afrikai versenyekben játszanak. A selejtező utolsó szakaszában megnyerték a négytagú csoportjukat, ahol Líbyával, Guineával és Kongóval találkoztak. Éppen Kongót hagyták maguk mögött egyetlen ponttal és ennek köszönhetően jutottak el a VB-re. Az idén 4 baráti találkozót játszottak, Irán ellen 1:0, Costa-Rica ellen 1:0, Törökországgal 2:2 és Portugáliával 2:2 döntetlent értek el. Ez a döntetlenük meglepetés volt, de meg kell mondani, hogy Tunézia volt a rosszabb csapat, és inkább csak szerencsével voltak képesek ezt az eredményt elérni. A csapat legnagyobb sztárja Wahbi Khazri a francia Rennes csapatból, vagy Bassem Srarfi Nice csapatából.

A spanyolok itt egyértelmű favoritok, ebben a párbajban a győzelemért játszanak, minden bukméker ezt figyelemmel tartja, hogy a spanyol csapatban a játékosok nagyobb tapasztalattal rendelkeznek.

A  mi tippünk: Spanyolország győzelme  – a legjobb oddsok az Sportingbet fogadóirodánál 1,30

 

Nemzetközi baráti találkozó: Tunézia– Spanyolország, Június 09 5.00/5 (100.00%) 1 vote