NHL: Dallas Stars – Philadelphia Flyers, Március 28

Jégkorong, szerda, 2018  Március 28, NHL, 02:30

A Dallas – Philadelphia találkozóban a rangadó számomra Philadelphia csapata, Dallas ugyanis óriási válságban van. Míg Február elején reménnyel néztek a play-off-ra, most ez egyre jobban távolodik tőlük. Dallasz-nak egyáltalán nem sikerült a Márciusi utazás idegenben, amikor mind a 6 párbajt elveszítette és ezeket a rossz telôjesítményeket folytatják a hazai pályán is. Még megbocsálytható  a vereségük Bosztonnal, de a tegnapi vereségük Vancouver-el, amely gyengélkedője óriási, csak kevesen hittek benne. Ez a párbaj 1:4 végeredménnyel végződött. Dallas az utolsó 20 találkozóból csak 14 púontot szerzett, már csak Vancouver rosszabb a divizióban. Dallas a játék befejezésében kínlódik, ugyanis az utolsó 20 találozóban a legkevesebb gólt szerezték, csak 40 gólt 20 párbajban, ez 2 gól egy párbajra átlagban, így igazán csak nehezen lehet pontokat gyűjteni. Dallas góljain nagy mértékben tevékenykedtek Seguin, Benn, Radulov, és a többi játékos, mint Janmark, Ritchie, Shore, Faksa sokkal kevésbé szdegetik a gólokat, és így csak nehezen lehet győzni az NHL versenyen.

Philadelphia is Március elején egy könnyebb válságon ment keresztül, de úgy néz ki, hogy ezt elhárították, és Flayers az utolsó 5 párbajban 3 győzelmet szerzett, megverték az erős washingtont, Pittsburgot is megkínozták. Philadelphia tartja magának a lehetőséget a play-off-re, Floridára, amely az első csapat, amely nem vesz részt a play-off-ba, 4 pont előnye van. De Florida 2 párbajjal kevesebbet játszott.

Ami a sérüléseket illeti, Dallas vesztességei érezhetőbbek, elsősorban hiányzik a legjobb kapusuk Bishop, tovább Spezza és Hanzal. Flayers –nál hosszú távon hiányzik a sérült kapusok Elliott és Neuvirth, mivel Mrázek egészen jó pótló, tovább Raffl és Oduya hiányoznak. Ebben a párbajban remélem, hogy Philadelphia 2 pontot szerez meg és így Dallas csak mélyíti a válságát, inkább fogadást döntetlen nélkül játszok, ha 60 perc után döntetlen lenne az eredmény, ebben az esetben vissz járna a tét. Sok szerencsét.

A  mi tippünk: Philadelphia Flyers győzelme döntetlen nélkül rendes  játékidőben – a legjobb oddsok az Unibet fogadóirodánál 2,10