NHL: Vegas Golden Knights– Washington Capitals, Június 08

Jégkorong, péntek, 2018  Június 08, NHL, 02:00

Lehetséges. Hogy ez lesz az utolsó párbaj a sorozatban az újoncok Vegas és a nagyon tapasztalt Washington között. Nézzük tehát fokozatosan a két csapatot, kezdjük Vegasszal. Ez a csapat megmutatta, hogy egyszerűen az elejétől számolni kell vele. Elejinte ugyan outszider volt, de lassan-lassan egyre nagyobb tekintélyt keltett. A play-off-ban Los Angeles csapatán keresztül átsétált 4:0 sorozattal, ezután San Josét küldte haza 4:2 sorozattal, a hihetetlen Winnipeget 4:1 sorozatban és végül csak kevesen jósolták meg, hogy ez a csapat olyan messzire jut el. Egy egész sor rajongót cserzett és megmutatta, hogy egy egészen friss, nsm összezokott csapat meglephet és a szezon folyamán annyira összezokhat, hogy egészen a döntőig juthat el. Niztosan hogy ezt kívánom is nekik, mert ha igazán sikerülne nekik megnyerni a stanley Cup-ot, akkor a történelmet olyannyira átírják, hogy ezt talán már soha senki sem nem ismételheti meg. Alakítani egy csapatot és az első szezonban megnyerni a versenyt, ez nem létezik. De Vegas egy karnyújtásnyira van ettől. A  káder minőségéről már sokat hallottak, említeném Fleuryt, aki az idén megmutatta, hogy Pits csapatában nem fejeződött be a karrierje, éppen ellenkezőleg, a csapat sztárja lett. Karlsson, Audy-Marchessault vagy Smith, Neal, Tuch vagy Tatar és Eakin. Többen is a felével több pontot szereztek, mint a tavalyi szezonban.

Washingtonnál Sasha Ovecskin végre megszerezheti a Kupát. Ehez igazán jól nekiindult, jelenleg már 3:1 arányban vezetik a párbajok sorozatát, és ha ma bejönne nekik, akkor  örülhetnének. Washington először Columbust verte meg 4:2 arányban, azután 4:2 Pittsburgot, végül nagy harcok után Tampát  4:3 arányban, és eljutott a döntőig. A csapatban van több jó játékos is, Kuznetsov 31 ponttal a play-off-ban, Backstrom 22 ponttal, T.J.Oshire 21 ponttal szintén fontos játékosok. Továbbá Eller, Carlson vagy Wilson is tudnak hozzá szólni a párbajba.

Úgy gondolom, hogy Vegas ma éjszaka nagy nyomás alatt lesz, a játékosai ezt nem nagyon ismerik, mégis csak az ellenfelük tapasztaltabb csapat, és ez az eredményen is tükröződhetne.

A  mi tippünk: Vegas győzelme döntetlen nélkül – a legjobb oddsok az Sportingbet fogadóirodánál 1,72