Portugália – Franciaország labdarúgó 2016 Európa-bajnokság, döntő, Július 10, 21:00

A hazai európa bajnokság a franciák számára hasonlóan sikeres, mint 1998-ban, amikor világ bajnokok lettek annak ellenére, hogy erős volt a konkurrencia a brazilok és az olaszok formájában. A favorit most egyértelmű a döntőben, a portugálok nemcsak a papír feltevések szerint húzza a kötél rövidebb végét. A Stade de France és a díj az EURO-ról, ez a válogatott játékosok számára a gall kakas országából a nemzeti büszkeségről szól. És Griezmann és társai mindent megtesznek az arany érem megszerzése érdekében.

Az egymásközti mérkőzések? Ezekből, igaz, nem volt sok a történelemben. A barátsági párbajok 2014 és 2015-ben Franciaországjavára végződtek  2:1 arányban, illetve 1:0. Az utolsó veseny  párbaj 2006-ban játszódott, akkor a VB elődöntőjén a franciák örültek Zinedin Zidan sikeres büntetőrúgásával.  A csapatok azóta természetesen nagyon megváltoztak, de a portugáloknak még nem sikerült megverni a franciákat…

A portugáloknak nagyon fiatal csapatuk van

Annak ellenére, hogy a felállításukban jelen van a bolygónk egyik legjobb játékosa,  a portugálok rendelkezéséhez áll a nagyon megfiatalított káder és a szükséges szerencse is. A horvát válogatottal a nyolcsddöntőben annak ellenére, hogy  fölényük volt, a pályán habozott, Waleszt a potugálok csak néhány érdekes pillanat miatt verték meg, mert másképen egy nagyon kiegyensújzott párbajról volt szó. Franciaország  javára szólhat az ellenfél tapasztalatlansága.

Rögtön nyolc játékos, akik Portugália oldalán állnak az idei EURO-n, a múlt század  kilencvenes éveiben születtek. Prímet közöttük Renato Sanches játsza, aki még mindig csak tizennyolc éves, és nem kell hogy elviselje a feszültséget a döntő végső csatájában.

És a beengedett gólok? A franciák a bajnokságon négy gólt engedtek be, a portugálok a változatosság kedvéért ötöt. Ez a statisztijka nem sokat árul el, de a megszerzett gólok aránya, amely 13 a 9-hez, már egy kicsit nyilványvalóbb.  A franciák étvágyat kaptak gólokat szerezni, és a csapat közepén Griezmann áll, aki az elődöntőben tönkretette a bajnokokat  Németországból két pontosan irányított nyíllal. A franciák javára szól a tapasztalat is, a káder töbsége a nyolcanas években született, és a számlájukon sokkal több tapasztalat van, mint az ellenfélnek.

A  mi tippünk: Franciaország  győzelme – a legjobb oddsok az Unibet fogadóirodánál 2,04 szorzóval.

 

Portugália – Franciaország labdarúgó 2016 Európa-bajnokság, döntő, Július 10, 21:00 5.00/5 (100.00%) 1 vote