Premier League 11. köre: Chelsea – Manchester United, November 5

Labdarúgás, vasárnap, 2017  November 5, Anglia, Premier League, 17:30

A vasárnapi program nagyon érdekes találkozókat hoz, amelyek már lassan dönthetnének a Premier League legjobb csapatáról és a bajnoki cím megszerzéséről. Nézzük tehát a Chelsea és Manchester United párbaját közelebről. Mindkét kllub iígyekszik kergetni az első helyen üllő Manchester City-t és minden pont elveszítése probléma lehet. Cityzens otthon Arsenalt vendégli és számol a három pontjával. Nézzük tehát, hogy mit hozhat Blues és Reds párbaja. Manchester United 35-ben az utolsó 38 találkozóból a Premier Leaguen vereség nélkül van. Ez a legfontosabb  statisztikai adat, nézzünk egy kicsit arra, hogy mi az újság a csapatokban. Chelsea csapatában N’Golo Kante nem volt egészen úgy rendben, hogy a Bajnokok Ligáján megakadályozta volna a 0:3 vereséget AS Róma stadionján. De vasárnap már talán teljes erővel a gyeppen áll. Antonio Conte a sikertelen teljesítmény után a hazai Olaszországban nyeregbe szeretne ismét kerülni, és lehet, hogy néhány játékost, akik csalódást okoztak neki az utolsó időben, a kispadon hagyja ülni.

Manchester Unitednél Phil Jones és Antonio Valencia visszatérnek az alap felállításba azután, hogy a héten kímélve voltak. Jesse Lingard a 2:0 győzelemnél Benfika ellen megsérült a csípője és kérdéses az utazása a Stamford Bridge-re. Jose Mourinho maradhatna a csapatnál, amely megverte Tottenhamot 1:0 a Premier Leaguen. Michael Carrick és Paul Pogba még talán a hétvégén nem fognak játszani és folytatják a kondiciójuk építésében. Marcos Rojo és Marouane Fellaini biztosan még nem lépnek a gyepre.

Chelsea jelenleg 9 ponttal áll a vezető Manchester City mögött és Antonio Conti vezetése alatt most van a legroszabb formájában. Ez bebizonyosodott Rómában is, ahol a csapat egyértelműen lebukott. Manchester United eddig a Cityzens legnagyobb kihívója a harcokban a címért, de így is még 6 pontjuk hiányzik. Red devils a Stamford Bridge-n csak egyet a 15 utolsó verseny találkozóból nyert meg, ezt is csak az ellenfél 9 tagja ellen játszotta. Jose Mourinho mérlege a Premier League legjobb 6 csapata pályáján egyáltalán nem jó, amikor az edző nem szerzett egyetlen győzelmet sem 2015 Augusztusa óta. Valójában a legénysége gólt szerezni csak kétszer tudott, és így meg kell találni a módját, hogyan ezt a felidézetlen rekordot megtörni.

A  mi tippünk: döntetlen – a legjobb oddsok a Sportingbet fogadóirodánál 3,25

 

Premier League 11. köre: Chelsea – Manchester United, November 5 5.00/5 (100.00%) 1 vote