Premier League 14. köre: Arsenal – Huddersfield, November 29

Labdarúgás, szerda 2017  November 29, Anglia, Premier League, 20:45

Szokatlanul hétköznap játszák az angol Premier League mérkőzéseit, benne Arsenal is találkozik Huddersfield csapatával. A Londoni Arsenal előtt két hazai párbaj áll,főleg a szombati Manchester Umited elle, ami kulcsfontosságú számára. Ezért Huddersfield csapatára a káder minden tagja ki lesz használva. Egy kellemetlen ellenfélről van szó, így a házigazda nem szeretne semmit sem alábecsülni. A vendégek a hétvégén szoros vereséget szenvedtek Manchester Citytől és talán nem lesz elegendő erejük arra, hogy hasonló előadást mutassonak szerdán is. Gyerünk közelebről ránézni a két csapatra. Arsenal a Premier Leaguen megnyerte az utolsó 11 hazai meccset. Az utolsó 9 hazai találkozón a Premier Leaguen legalább 2 gólt szerzett, vagy többet. Huddersfield nem volt képes gólt szerezni az utolsó 5 párbajban idegenben a premier League versenyen. Arsenal ötben az utolsó 7 Premier league párbajban mint a félidőben, úgy a végén is vezetésben volt. Huddersfiels az utolsó 3 párbajt idegenben elveszítette a Premier Leaguen. És ezekben a párbajokban minden alkalommal legalább 2, vagy több gólt kapott.

Arsenalnál Mesut Ozil vasárnap Burnley ellen hiánzott gyengélkedés miatt és Arsene Wenger talán most sem állítja gyepre., mert szombaton a programon van az említett nagy párbaj. Danny Welbeck és Olivier Giroud igyekeznek az élre jutni, Alexandre Lacazette Unitedre szintén pihent lesz. Jack Wilsherenek kell pályára lépni Huddersfield ellen, másképen a jövője az Emirates stadionon nagyon kérdéses lesz. Huddersfieldnél Rajiv van La Parra büntetésben van, nem játszik majd. Így David Wagnernek néhány változást kell tenni, mert City ellen a csapat nagyon kifársdt. De végül 1:2 kikapott. A változások tajja Steve Mounie lesz, aki szeptember óta először lépne pályára. Szintén Elias Kachunga is játszik talán, aki nem jutott be a csapatba Citizens ellen. Chris Lowe a bal oldalon játszhatna, szintén Abdelhamid Sabiri és Florent Hadergoinaj kaphatnának esélyt.

Míg Arsenal a hétvégén ellopta a pontokat Burnley-n, Huddersfield lassan infarktust kapott, amikor balcserencsésen kikapott Manchester Citytől 1:2. Gunners tudja, hogy szerdán ez egy nehéz párbaj lesz és a vendégek egy következő hősies párbajt mutathatnának egy csapat ellen az első 6-ból.  Arsenal előtt egy nagy derbi áll manchester United ellen, de öszpontosítani kell neki Huddersfieldre is. Arsene Wenger legénységének az Emirates pályán már 10 találkozója van vereség nélkül, ebből 9 megnyertek. Ez a mérleg folytatódhatna szerdán. Arsenal biztosan domináns csapat lesz a labda tartásában is és várakozni fog az ellenfél hibáira.

A  mi tippünk: Arsenal győzelme  – a legjobb oddsok az Unibet fogadóirodánál 1,22

 

Premier League 14. köre: Arsenal – Huddersfield, November 29 5.00/5 (100.00%) 1 vote