Premier League 14. köre: Arsenal London – Tottenham, December 02

Labdarúgás, vasárnap, 2018  December 02, Anglia, Premier League, 15:05

A Premier league verseny 13 köre már a hátunk mögött van, így lassan a szezon felében járunk majd. Mindkét csapat a rajongóik elégedettségével tevékenykedik. Annak ellenére, hogy Arsenal a szezont nem úgy kezdte, ahogyan szerette volna. Az első két körét elveszítette, otthon az akkori bajnokkal 2:0, majd Chelsea stadionján vad lövöldözésben 3:2, amelyet sokan emlegetik máig is. Párbaj, amelyben Arsenal esélyeiből az 1. félidőben 5-6 is volt, Chelsea alíg jutott labdához. De azóta Arsenal egy alkalommal sem nem szenvedett vereséget, ami egy nagy meglepetés. Mert Liverpool ellen is játszott már, vagy idegenben Bournemouth stadionján, vagy az Európa Ligában Sporting stadionján. Azóta tehát már 18 párbaja van vereség nélkül, benne 14 győzelme és csak 4 döntetlene. Nem voltak azért minden alkalommal meggyőzőek a teljesítményei, de van itt külömbség tekintettel a múlt szezonra, elsősorban a párbajaiban idegenben. Arsenal erősebb pszihikailag, jobban tud megküzdeni a helyzetekkel stresszben is. Nem egyszer térte vissza a párbajba az 1 megkapott gól után, vagy a gyengécske első félidő után. A párbajaiban otthon már tavaly is jól játszottak, a tavalyi szezont a játékuk idegenben rontották el. Csak Manchester City volt jobb otthon.

Tottenham csapatát sokan leértékelték, mert mint az egyetlen csapat nem hoztak nyáron erősítést. Ennek ellenére eddig a bajnokságon  sikeresek, már csak az erősebb Manchester City és Liverpool állnak előtte, 30 ponttal a 3. helyen állnak 10-0-3 mérleggel. Tottenham ugyan a múlt szezonban otthon elégé erős volt, de az egyik az 5 vereségéből éppen Arsenal stadionján érkezett. Arsenal tavaly Novemberben  otthon kiváló teljesítményt mutatott, amikor olyan játékosok, mint Mustafi, vagy Ozil jogosan voltak a legmagasabb pontokkal értékelve.

Mindkét csapatban megvannak a jó minőségű játékosok, Arsenalnál Aubameyang, Lacazette, Ozil, Torreira, Iwobi vagy Sokratis. A másik oldalon Kane, Alli, Eriksen, Son vagy Sissoko. Éppen ez az utolsó nevezett Chelsea ellen kiváló teljesítményt mutatott. Jobban hiszek a házigazda szerencséjében, de a vendégek sem nem fognak csak álldogálni. Mindkét csapat gólt szerez, mert mindketten szeretnének győzni. Ezt gólok nélkül lehetetlen.

A  mi tippünk: mindkét csapat gólt szerez  – a legjobb oddsok a Bet2u fogadóirodánál 1,45

 

Rate this post