Premier League 16. köre: Manchester United – Manchester City, December 10

Labdarúgás, vasárnap , 2017  December 10 Anglia, Premier League, 17:30

Holnap az Old Trafordon nagy párbaj készül. Két csapat találkozik azonos városból, United City ellen. Mindkét csapat a legnagyobb jelöltje a bajnoki cím megszerzésére, így ez a párbaj sokról szólhat a lehetőségekről. Jose Mourinho Pep Guardiolávalmár sokszor találkozoztt, így nagyon jól ismerik egymást. Próbálkozni fognak kitalálni valamit egymásra. Nézzük közelebről a párbajt. A statisztikákból kiolvashassuk, hogy Man. City a Premier League utolsó 13 párbaját megnyerték. United pedig otthon a Premier League-ben 24 párbajban egynás után nem szenvedtek vereséget.  United otthon hétben az utolsó 8 Premier League párbajából tiszta számlát tartott magának. City a verseny utolsó 8 párbajában minden alkalommal legalább 2 gólt szerzett. United City ellen ötben az utolsó 6 párbajból tiszta számlát tartott, beleértve minden versenyt. City utolsó 8 Premier League párbajából hétben 3, vagy több gól esett. Végül ötben az utolsó 6 találkozóból Old Trafordon a két klub meccseiben minden versenyt beleértve maximum 2 gól esett.

A klubokban mi az újság. Unitednél Ander Herrera játszik a tartallék közepén Nemanja Matič mellett, mert Paul Pogba stoppot kapott 3 miga párbajra. Phil Jones tért vissza a héten az edzésbe és elég jó esélyei vannak, hogy játszani fog. Viszont Eric Bailly fog hiányozni. Zlatan Ibrahimovič talán elégé rendben lesz ahoz, hogy a kispadon legyen, szintén Marouane Fellaini-nak is megvannak az esélyei. City csapatában Pep Guardiola megerősítette, hogy David Silva játszik a mancheszteri derbin, a kissebb sérüléséből meggyógyult. Vincent Kompany nem volt 100 %-os a héten, így kérdéses marad, Fabian Delph beteg volt, így nem lesz felkészülve. Másképen csak John Stones és Benjamin Mendy gyengélkednek hosszú távon. Sergio Aguero a hétvégén talán játszik, mivel hétközben szabadja volt.

United otthon az Old Trafordon már 40 találkozón egymás után verhetetlen volt, 8 ponttal marad le City után, és ha itt vereséget szenvedne, nagyon bonyolult lenne számára harcolni a címért a jövőben. City lassan már ünnepelhetne, mint a következő bajnok, de az utolsó hetekben mind ha lazítottak volna, amikor kétszer a három ligás találkozóból a győzelmet csak hosszabbításban mentették meg.Utoljára jött a vereség is a héten a Bajnokok Ligájában Shaktar Donetsk ellen, de Ukrajnában a B csoportja játszott. Jose Mourinho Pep Guardiolával csak egy alkalommal győzött 6 ligás párbajból, de a portugál edző meríthetne a jelenlegi hangulatból a két csapatban és megszerezhetné a 3 pontot. Mindkét csapat sok helyzetet hozhatna létre, Cityzens talán többet lesz a labdánál.

A  mi tippünk: Manchester United győzelme  – a legjobb oddsok az Unibet fogadóirodánál 3,40

 

Premier League 16. köre: Manchester United – Manchester City, December 10 5.00/5 (100.00%) 1 vote