Premier League 17. köre: Liverpool – Manchester United, December 16

Labdarúgás, vasárnap, 2018  December 16, Anglia, Premier League, 17:00

Kiverpool egy olyan csapat, amely edzője Klopp elsősorban a támadásra támaszkodik, és nem is csoda, ha a jétékosaira nézünk, amelyek rendelkezésére állnak. Liverpool oldalán van a három sztár támadó Salah, Firmino, Mane. Nekik is hála Liverpool átlag góljai száma több, mint 2 gól egy párbajban. A jó minőségű támadáson kívül ez azért is van, mert Klopp majdnem minden alkalommal 3 támad´t választ a csapatba. A hazai bajnokságon már 34 gólt szerzett, ami átlagban több, mint 2 gól egy párbajban. Ha figyelembe vesszük, hogy milyen jó minőségű az angol bajnokság, ez egyáltalán nem rosz mérleg. A csapat az erejét bebizonyította az utolsó bajnoki párbajban is Bourne,outh stadionján, ahol már az első pillanatoktól nyomást gyakorolt az ellenfelére, ezt majdnem nem engedte a labdához. Így csak 2 alklommal veszéjeztette Liverpool kapuját. Ellenkezőleg, Liverpool egyik esélyt a másik váltotta fel, végül 0:4 győzelmet szerzett és megerősítette a kiváló jelenlegi formáját.

Manchester United is jelenleg nagyon jó minőségű játékosokkal rendelkezik, a színeiben játszanak Romelu Lukaku, Marcus Rashford, Paul Pogba, Matič, Mata, Shaw, és David de Gea. Közösen ezek a játékosok nagyon erős csapatot alkotnak, amely az idei Bajnokok Ligáján nagyon sikeres. Azonban a hazai bajnokságon már nem olyan nagy a dicsőség. Manchester 16 kör után csak a 6. helyen áll, de ennek ellenére sem lehet állítani, hogy ne tudna gólokat szerezni. Ezt az utolsó párbajában is bizonyította, amelyben Fulham csapatát 4:1 eredménynel győzte le. Egészében tehát az idei szezonban 28 gólt szereztek a hazai bajnokságon. United idegenben átlagosak az idén, a gólarányuk itt 14:15, idegenben a 7. helyen állnak. Mourinho azért az ellenfelének valamivel megnehezíti a dolgát, de Klopp erre fel lesz készülve.

Tekintettel arra, hogy milyen két csapat áll egymással szembe, nem a győztesre szeretnék fogadni, hanem arra, hogy mindkét csapat gólt szerez. Bár a bukmékerek nagyon szép szorzókat írtak United győzelmére, mivel Liverpool a kiemelt csapat, mivel otthon játszik, jobb formájában van, nem kockáztatom ezt a fogadást.

A  mi tippünk: mindkét csapat gólt szerez  – a legjobb oddsok a 1xbet fogadóirodánál 1,80

 

Rate this post