Premier League 2. köre: Manchester City – Huddersfield, Augusztus 19

Labdarúgás, vasárnap, 2018  Augusztus 19, Anglia, Premier League, 14:30

Manchester City az idén a bajnoki címet védi és Pepe Guardiola csapata biztosan szeretné ezt megismételni. Az új évadba jobban, mint sikeresen léptek,  az első körnem Arsenal stadionján 2:0 győzelmet értek el. A párbajban Manchester volt a jobb csapat és megérdemelten utazott a 3 pontért.  Augusztus elején a programon volt szintén a Community Shield döntője, amelyben simán 2:0 győzelemmel verte meg Chelseat. Fontos tudni, hogy ilyen nagy csapatok ellen is City tud játszani úgy, hogy nem kap gólt. Arsenal ellen Sterling és Silva szerezték a gólokat, mindkét góllal Mendy segített be. Chelsea ellen pedig Aguero döntötte el a párbajt a két góljával. A csapat soraiban nem történtek nagy változások, de egy fontos erősítés érkezett, ez Riyad Mahrez,, aki az alap csapatban ülepedett le. Természetesen, nem hiányoznak a sztárok, mint Aguero, Sterling, Frnandinho, Gundogan, Laporte, Stones, Ederson, De Bruyne, Kompany vagy Walker. Csak nehéz lenne a csapatban gyenge pontot találni iyen, és hasonló nevek mellett.

Huddersfiled a legelején egy halálos sorsolást kapott,mert az első körben Chelsea ellen játszott, és most Manchesterbe utaznak. A vendégek tavaly a megmentésért harcoltak, végül a 16. helyen végeztek, 4 ponttal a kieső zóna felett. A múlt héten a versenyt otthon kezdték 0:3 vereséggel Chelsea ellen, a párbaj az elejétől egyértelmű hangulatban zajlott, Blues nyugalomban vigyázott a győzelmére. Bár az első félidőben Huddersfield kapufába talált a labdával, ami a legnagyonn esélye volt. De Cheksea az ellenfelét világosan túljátszotta, és megérdemelten vitte haza a pontjait. Huddersfield csapatában csak nehezen találunk sztárokat, természetesen, némi minőség ott is van, de senki sem közülük nem játszott nagy klubban, ezért az idén is a megmentésért fognak harcolni. Már az első párbajuk Chelseaval megmutatta, hogy hogyan fognak játszani a legjobbakkal, és még előnyük is volt a hazai környezetben.

A kölcsönös párbajok is arra mutatnak, hogy a házigazda nagyobb problémák nélkül győzni fog, ugyan az utolsó párbajuk  0:0 végeredménnyel végződött, de ez a 37. körben történt, amikor már City bajnoki címe a zsebében volt és sehová sem nem sietett, még így is jobb volt, mint az ellenfele. Tavaly a legjobb védelemmel büszkélkedhetett a versenyben. Szerintem nem kap gólt a párbajban.

A  mi tippünk: nem szerez mindkét csapat gólt – a legjobb oddsok a betfair fogadóirodánál 1,57

 

Rate this post