Premier League 20. köre: Crystal Palace – Arsenal, December 28

Labdarúgás, csütörtök, 2017  December 26, Anglia, Premier League, 21:00

Crystal Palace csütörtökön vendégli  a híresebb városi riválisát, Arsenalt. A két hagyományos klub párbaja, amelyben a táblázat szerint a vendégek vannak nagyobb előnyben. De ne hagyjuk magunkat megtéveszteni, a házigazda otthon tud Gunners ellen játszani és ezeknek ellenkezőleg, meg vannak a saját problémái, amelyekről mindenki tud. Majd látni fogjuk, hogyan boldogulnak Wenger és társai, de Roy Hodgson egy vén róka és biztosan valamit kitalál a kollégájára. Nézzük maga a találkozót. Az utolsó 6 hazai párbajában Crystal Palace párbajaiban a Premier Leaguen minden alkalommal 3, vagy több gól esett. Ezeken a meccseken a házigazda minden alkalommal 2, vagy több gólt szerzett. Crystal Palace a Premier Leaguen már 8 párbajban egymás után nem szenvedett vereséget. A két klub utolsó 3 találkozóján Crystal Palacestadionján 3, vagy több gól esett, minden versenyt beleértve. Arsenal utolsó 3 Premier League párbajában idegenben maximum 2 gól esett.

Christian Benteke  Palacenál visszatért a csapathoz és a házigazdák kihasználhatják a tehetségeita csapat élén. Roy Hodgson csütörtökön nélkülözni fog 5 sérült játékost is. Shkodran Mustafi az élen helyettesíti Arsenalnál Nacho Monrealt. Ez ugyanis pénteken már 3:3 állásnál Liverpoolal a félidőben távozott a pályáról. Sead Kolasinacnak kellene visszatérni a bal védő helyére. Arsenalnak teljes 4 napja volt a felépulésre a múlt párbajtól , így  Arsene Wengernem nem szükséges sok változást tenni és a legénység hagyományos lesz. Danny Welbeck helyettesíthettné Alex Iwobit a szárnyon, Oliver Giroud ugyanis hosszabb ideig fog hiányozni.

Crystal Palace már 8 liga párbajt nem veszített el egymás után, de Roy Hodgson utoljára csalódott volt, hogy a csapatának az utolsó Swanseával otthon csak 1 pontot sikerült szerezni. Így Eagles csak 1 ponttal vannak a kiesési zóna felett. Arsenal pénteken Liverpool ellen kijutott a legrosszabbakból, amikor az Emirates stadionon már 2:0 veszítettek, ezután megfordították 3:2-re, de végül a pontokon osztozkodtak. Arsenal az utolsó párbajaiban Selhurst Parkban elégé kínlódik, utoljára itt 3:0 vereséget szenvedett. Minden esetre, ez egy érdekes párbaj lesz, talán sok góllal is.

A  mi tippünk: Arsenal győzelme  – a legjobb oddsok az Unibet fogadóirodánál 1,78

 

Premier League 20. köre: Crystal Palace – Arsenal, December 28 5.00/5 (100.00%) 1 vote