Premier League 22. köre: Arsenal – Chelsea, Január 03

Labdarúgás, szerda, 2018  Január 03, Anglia, Premier League, 20:45

Az Emirates stadionon szerdán az angol liga egyik legnagyobb párbaja játszódik. A két legnagyobb csapat a fővárosból derbin találkozik. E két rivális párbajai minden alkalommal fürge focit hoz tele kemény beavatkozással és nem egyszer megtörtént, hogy a csapatok nem teljes számú legénységgel fejezték be a meccset. Gunners házigazda elég sok sérült fontos játékost jelzett, így Blues ebből meríthetnének és az ézaki szomszédaitól pontokat marhatnának el. De ezt a házigazda védő sztárjai majd meg szeretnék akadályozni. Nézzük meg kozelebről. Chelsea a Premier League utolsó 4 párbajában tiszta sszámlát tartott. A versenyben már az utolsó 13 párbajból 12 alkalommal verhetetlen volt. Arsenal a versenyen hazai pályán az utolsó 17 párbajból 16 alkalommal verhetetlen volt.

Arsenalnál Mesut Ozil kérdéses, mert megsérült a térde és a múltkor West Brom-on hiányzott. Laurent Koscielny állapota a kezdés előtt még meg lesz adva. Sead Kolasinac Hawthornson egészségügyi okokból le volt cserélve, Chelsea ellen nem lép fel. Nacho Monreal is bizontalan. Santi Cazorla, Aaron Ramsey és Olivier Giroud már hosszabb ideje sérültek. Chelsea-nél  Andreas Christensen rendben van és a védelem szívében helyettesíthetné Gary Cahillat. David Luiz és Charly Musonda nem látogatnak el az Emirates-re. Davide Zappacosta, Cesc Fabregas, Tiemoue Bakayoko és Eden Hazard azok, akik ebben a párbajban az elejétől játszani fognak.

Arsenal West Brom Albionon csak 1:1 döntetlent tudott szerezni (hála a házigazda büntető rúgásának is a végén), ott veszítették Sead Kolasinacet és Laurent Koscielnyt. Gunners a bajnokságon 6 alkalommal egymás után vereség nélkül vannak, de csak 2 találkozón győztek. De az Emirates stadionon a mérlege jó, a csapat itt csak kétszer egy szezonban veszített el pontokat. Chelsea már 5 alkalommal veretlen egymás után, 4 alkalommal győzött. De idegenben a formája rosszabb, amikor a csapat csak 1 az utolsó 4 párbajból volt győztes. Blues 4 párbajban tiszta számlát tartott. Arsenalnál az utolsó időben nem voltak sikeresek, csak egyszer nyertek az utolsó 4 látogatásból. Arsenalnak konnyebb védelmi válsága van és ebből a vendégek meríthetnének. Azért a győzelmükre tippelek, mert több esélyt teremthetnének, mint az Emirates-en ez szokásos.

A  mi tippünk: Chelsea győzelme  – a legjobb oddsok az Unibet fogadóirodánál 2,57

 

Premier League 22. köre: Arsenal – Chelsea, Január 03 5.00/5 (100.00%) 1 vote