Premier League 23. köre: Newcastle United – Swansea, Január 13

Labdarúgás, szombat, 2018  Január 13, Anglia, Premier League, 16:00

Szombaton olyan két klub áll egymással szemben, amelyek feladata a megmentés. Swansea a teljes alján van, így az új edző vezetése alatt valamit csinálnia kell, mert jövőre nem látjuk őt az első ligában. A házigazda Newcastle ahogy-úgy talált formát és sikerül neki legalább vereségeket nem szenvedni. De most a saját stadionján teljes erővel kell pontokat szereznie, ezek a szezon kulcsfontosságú találkozói. Egy kis statisztika. Newcastle nem volt képes a Premier Leaguen hazai pályán ötben az utolsó  6 párbajból gólt. A versenyben Swansea utolsó 4párbajában idegenben 3, vagy több gól esett. Newcastle utolsó 6 párbajából a Premier Leaguen ötben maximum 2 gól esett. Newcastle nem volt képes az utolsó 6 hazai párbajba a ligában győzni.

Robert Elliot  ismét hiányozni fog a házigazdának, így a kapuba Karl Darlow áll. Jamaal Lascelles a hétvégén az FA Cup-ban megsérült, tehát ő sem játszhat, gyengélkedni maradnak Florian Lejeune, Jesus Gamez és Aleksandar Mitrovič is. Chancem Mbembe hiányzott a 3:1 győzelemnél Luton ellen és most is kérdéses a jelenléte. Rafa Benitez így maradhatna az azonos felállítással, amely sikeres volt  az FA Cup-on. Swanseánál Kyle Naughton ismét rendelkezésre áll a csapatának a büntetése után, a jobb oldalon, ugyanis  Angel Rangel nem biztos, hogy gyepre áll. Renato Sanches talán a párbajban nem játszik, mert a hétvégén megsérült. Swansea fellebbezett a piros kártya ellen, amelyet Leroy Fer kapott a kupán, így ez a játékos játszhat. Kyle Bartley az FA Cup-ban vissza tért az első csapathoz majdnem 4 hónap után, így a sérülése után örülhet a játék ritmusának. Ki Sung-yueng, Angel Rangel, Leon Britton és Tammy Abraham talán kihagyják ezt a párbajt, de lehetséges, hogy valamelyik közülük rendbe jön.

Newcastle ebben a pillanatban élvezi a jó kedvét és ezt ki akarja majd használni. Raffa Benitez játékosai már 3 párbajban egymás után vereség nélkül vannak és a bajnokságon 2 ponttal vannak a kiesési zóna felett. De a harc a megmaradásért kemény, a 10. és a 17. hely között csak 5 pont külömbség van. Swansea mindig az utolsó és 4 ponttal a biztonság alatt. Swansea a Szarkákkal nem volt képes kétszer egymás után gólt szerezni, ez talán most sem sikerül nekik. Benitez és társai ezért mind a 3 pontot megtartja magának, bár nem sok gólt látunk majd.

A  mi tippünk: Newcastle győzelme  – a legjobb oddsok az 1xbet fogadóirodánál 1,98

 

Premier League 23. köre: Newcastle United – Swansea, Január 13 5.00/5 (100.00%) 1 vote