Premier League 24. köre: Everton – W.B.Albion, Január 20

Labdarúgás, szombat, 2018  Január 13, Anglia, Premier League, 16:00

A Premier League szombati párbajaiban Everton is találkozik W.B.Albionnal. Everton indulása az idei szezonba katasztrofális volt. A menedzser kicserélése után azomban jelentősen emelkedett és jelenleg már a 9. helyen vannak 27 ponttal 25:38 gólaránnyal. Otthon Toffes 11 párbajból 19 pontot kaparintottak meg 17:15 gólaránnyal. Az aktuális formájuk az első látomásra gyenge, csak 2 pontot szereztek az utolsó 5 bajnoki találkozóból, de rá kell tekinteni arra, hogy Everton Chelsea-vel, Manchester United-el és Tottenham-al találkozott. A csapat mérlege 23 kör után 7-6-10. Másrészt WBA  bajnokág egyik legnagyobb csalódása. Jelenleg a kieső 19. helyen vannak csupán 19 ponttal 18:30 gólaránnyal. Idegenben WBA az idén 11 párbajban csak 6 pontot szereztek tragikus 6:15 gólaránnyal. WBA mérlege 3-10-10.

Evertonnál a nyáron a csapat nagy változásokon ment át, a csapathoz érkeztek Rooney, Sigurdsson, Klaasen, Keane és Pickford. Néhány napja pedig Walcott lépet át Arsenaltól, aki egy kapóra jövő frissítés lesz a támadásnak. Sam Alladyce szerződtetése után Toffees 4-2-3-1 felállításban lépnek gyepre azzal, hogy az ellenfél számára Rooney, Sigurdsson, Niasse és Calvert-Lewin a legnagyobb fenyegetés. WBA 4-4-2 felállításban lép gyepre és itt is a csapatban találunk néhány ismert nevet. A védelemben nevezzük meg Jonny Evans-et, volt Manchester United játékosát, vagy a bal oldalon eredetileg Arsenalból érkezett Kieran Gibbset. A védelemben Livermore van, akit az angol nemzeti csapatba is elhívják, a támadásban pedig ott vannak Rondon és Rodriguez.

Everton az ellenfelével szemben jobb minőségű, a magas szorzók a győzelmére ezért meglepőek. Toffees otthon igazán jól játszanak, és bár az utolsó időkben nem a legjobb a formájuk, ez azért volt, hogy a táblázat éléről voltak az ellenfelei. A szezon tavaszi része  a csapat számára biztosan jobb időket hoz és lassan emelkedni fognak a táblázatban. WBA csapatát kínozzák a kiesési gondok, nagyon problémás számukra a gólszerzés. A bajnokságon a 3. legroszabb támadása van, ez Everton számára nagyon jó hír, mivel az idén nem a legjobb teljesítményeit mutatja. A két csapat utolsjára Decemberben találkozott  WBA stadionján, ez a találkozó 0:0 végeredménynel végződött, ami érthető az igényes Decemberi program miatt.

A  mi tippünk: Everton győzelme döntetlen nélkül – a legjobb oddsok az Unibet fogadóirodánál 1,46

 

Rate this post