Premier League 24. köre: Liverpool – Leicester, Január 30

Labdarúgás, szerda, 2019,  Január 30, Anglia, Premier League, 21:00

Liverpool szeretné megvédeni az első helyét a táblázatban és most ehez jó feltételei vannak, hiszen otthon játszik Leicesterrel. Ugyan Liverpool előnye a táblázat élén 4 pont a második Manchester City-hez képest, de otthon nem szabad neki habozni, főleg nem egy olyan csapattak, amely a bajnoki táblázat közepén van. Bár Liverpool előnye a táblázat élén biztató, de a második Manchester City az utolsó körökben nagyon jól játszik és egyik ellenfelét zúzza a másik után. Liverpool a hazai párbajokban a legjobb a bajnokságon, a hazai mérlege kiváló, 10 győzelem, 1 döntetlen és a gólaránya otthon 31:6. Ez nem jelent mást, csak azt, hogy Liverpool ezekben a párbajokban átlagban 3 gólt tud szerezni. Liverpool utolsó hazai párbajai is világosan ezt világosan megmutatják,  4:3 győzelem Crystal Palace-vel, 5:1 Arsenallal, 4:0 Newcastlevel és 3:1 Manchester Uniteddel. Mivel a nemrégi kiváló eredményei otthon Arsenal és United ellen a csapat felkészültségét mutatják, nem tudnám elképzelni, hogy otthon Leicester ellen habozna.

Leicester jelenleg a táblázat 9. helyén áll és még mindig reményei vannak az Európa Ligára. Öszesen  31 pontot szereztek 9 győzelemért és 4 döntetlenért, a vereségekből 10 van. A gólaránya 29:29, tehát kiegyensúlyozott. Azonban az utolsó párbajaiban a csapat egyáltalán nem tud sikeres lenni. Vereség 3:4 eredménnyel Wolves stadionján, otthon pedig 1:2 veresége Southamptonnal és szintén 1:2 vereség Newport stadionján az FA Kupán. Az utolsó 4 párbajából 3 alkalommal szenvedett vereséget. Rendszeresen szégyent vallanak a védelemben, a támadásban pedig hiányzik nekik egy jó támadó. A legjobb gólszerzője Vardy csak 7 gólt szerzett eddig.

Liverpool elsősorban a kiváló támadásából tud meríteni, ezt a játék stílust Salah, Firmino, és Mané hozzák előnybe. Éppen ezek a játékosok biztosították Liverpool utolsó bajnoki győzelmét is 4:3 eredménnyel Crystal Palace ellen, amikor Salah 2 gólt szerzett, Firminho és Mané egy-egy gólt. Ezért is nem hiszem, hogy Leicester ellen otthon habozna, és netalán nem szerezné meg a 3 pontot, amelyre szüksége van, ha az előnyét nem szeretné mostanában elveszíteni.

A  mi tippünk: Liverpool győzelme – a legjobb oddsok az 1xbet fogadóirodánál 1,28

 

Premier League 24. köre: Liverpool – Leicester, Január 30 5.00/5 (100.00%) 1 vote