Premier League 26. köre: Everton – Manchester City, Február 06

Labdarúgás, szerda, 2019,  Február 06, Anglia, Premier League, 20:45

Everton az utolsó bajnoki körben vereséget szenvedett otthon 1:3 eredménnyel Wolves csapatával. Everton a hazai párbajaiban elégé gyenge és a mérlege otthon nem a legjobb. Otthon 6 győzelmet szerzett, 3 döntetlent és 4 alkalommal szenvedett vereséget, itt a gólaránya 21:19. Utoljára tehát Wolves győzött Everton stadionján, de azelőtt Leicester is győzni tudott, egy nagyon magas 6:2 vereséget szenvedett a házigazda Tottenhammal is, majd West hammal szintén 3:1. Ha a két csapat kölcsönös mérkőzéseire nézünk, akkor City Everton stadionján nem a legjobb mérleget hozta, az utolsó 10 párbajban 6-1-3 a mérleg Everton javára, amikor egészen 17 gólt lőttek City csapatának bennük és 11 gólt kaptak. Térjünk vissza a jelenbe, otthon tehát 21 pontot szerzett az idei szezonban, egészen 33 pontja van. De jelenleg nem bízok a csapat formájában City ellen otthon, maximum ha döntetlent tudna elérni a csapat. Egy kicsit azért City is beleszólt a döntésembe az utolsó előtti párbajával.

Ebben Newcastleben habozott és 2:1 vereséget szenvedett, mivel Newcastle csak a 15. helyen áll. De a mási oldalon, az utolsó párbajában City a londoni Arsenalt verte meg egyértelmű 3:1 eredménynel. Manchester City már nem engedheti meg magának veszíteni továbbá a pontjait, mert Liverpool az élen jó formában van és 3 ponttal van a többiek előtt.  Ahogyan már említettem a párbajt Arsenallal, mind a három gólt egy ember szerezte, Sergio Agüero, az elsőt már a párbaj 1. percében. Arsenal az első félidőben még ahogy-úgy tartotta a lépést az ellenfelével, de a második félidő már teljesen City forgatókönyve szerint ment. Arsenal még sokkal több gólt is kaphatott volna. Ha City párbajait nézzük idegenben, ez nem nagyon ragyogó eredményeket kínál, az utolsó 5 párbajából 3-mat elveszített. Idegenben öszesen 23 pontot szerzett 12 párbajban 7 győzelemért és 2 döntetlenért.

Manchester City számára ez a párbaj nagyon fontos lesz. Legalább is Liverpool következő párbajáig, amikor megtörténhetne, hogy azonos lenne a pontjaik száma. City ebben a szezonban is kiváló munkát végez, a gólaránya 66:20, és az útjában a bajnoki címért csak Liverpool áll, ezt szeretné eltávolítani.

A  mi tippünk: Manchester City győzelme – a legjobb oddsok az 1xbet fogadóirodánál 1,33

 

Premier League 26. köre: Everton – Manchester City, Február 06 5.00/5 (100.00%) 1 vote