Premier League 28. köre: Manchester City – West Ham, Február 27

Labdarúgás, szerda, 2019,  Február 27, Anglia, Premier League, 21:00

Manchester City az idei évadban szinte megállíthatatlan. Az utolsó 10 párbajból kilenc mérkőzésben tudott győzni. Utoljára egy nehéz kupa mérkőzésben az erős Chelseavel büntető rúgásokra. Érdemes megemlíteni szintén a győzelmét a Bajnokok Ligája nyolcaddöntő első párbaját, amelyet Schalke stadionján játszották, és ahol végül 2:3 eredménnyel győztek. Aki figyelte a mérkőzést, akkor tudja, hogy egészen megérdemelten. Annak ellenére is, hogy  manchester City talán az utolsó 30 percét 10 focistával játszotta, azután, hogy Otamendinek a második sárga lap után el kellett hagyni a gyeppet. Ezt azonban a pályán nem is lehetett észrevenni. City az ellenfelét teljesen lehengerelte, ez a játék folyamán inkább csak védekezett. Az egész mérkőzés folyamán csak 2 lövést küldött az angol egység kapuja felé és ebből 2 gólt szerzett. Guardiola edző olyam játékosokra támaszkodik, mint Aguero, Silva, Sterling, De Bruyne, Walker, vagy Ederson kapus. Röviden, minden poszton világhíres minőség. Nem csoda, hogy City az idén az egyike a kiemelt csapatoknak a Bajnokok Ligája címére. Jól működnek a hazai bajnokságon is, ahol Chelsea csapatának 6 gólt tudtak adni, és amikor végül 6:0 volt a párbaj végeredménye.

Ellenfelük a jóval gyengébb West Ham. Mint a játékával, úgy az eredményeivel is. West Ham az utolsó 5 bajnoki körben csak 1 alkalommal szerzett győzelmet annak ellenére is, hogy az ellenfelei töbsége az angol bajnokságon az átlaghoz tartozik. Csak Liverpool kivétel. Nem is csoda, hogy jelenleg 27 bajnoki kör után a 9. helyen áll, és ha a játéka nem javul, nem várható, hogy a közel jövőben West Ham a táblázatban emelkedni fog. Eddig 36 pontot szerzett 10 győzelemért, 6 döntetlenért, 11 vereséget szenvedett, a gólaránya 35:40. Idegenben 15 pontot szerzett 13 párbajban 4győzelemért és 3 döntetlenért, a gólaránya 14:20.

City formája jelenleg óriási, nem utolsó sorban a hazai közönség előnye is ott van, ezért a bukmékerek a győztesre alacsony értékű szorzókat írtak ki, ami érthető. Ezért inkább a gólokra lenne érdemesebb fogadni, mivel City biztosan igyekezni fog győzni, ezt csak gólokkal lehetséges.

A  mi tippünk: legalább 2,5  gól esik a párbajban  – a legjobb oddsok a betfair fogadóirodánál 1,36

 

Premier League 28. köre: Manchester City – West Ham, Február 27 5.00/5 (100.00%) 1 vote