Premier League 30. köre: Arsenal London – Manchester United, Március 10

Labdarúgás, vasárnap, 2019,  Március 10, Anglia, Premier League, 17:30

Arsenal és Manchester United találkoznak a Premier League következő körében, és valószínűleg ez egy nagy csata lesz. Mindkét csapat igyekszik legalább a 4. helyért a táblázatban, ahonnan még be lehet jutni a Bajnokok Ligája következő évadába. DE ott vannak még Tottenham és Chelsea és ebbőla 4 csapatból még 2 csapat szomorkodni fog. A táblázat élén a jóval több ponttal ott vannak Liverpool a második, és Manchester City az első helyen. Így tehát a többi csapat már csak a 3.-tól a 6.-ik helyig játszanak. Arsenal és Mancheester United formája az utolsó hetekben kiváló, így csak nehezen jelölhető meg a kiemelt csapat. Mindkét csapat nagyon produktív, például Arsenal a hazai párbajaiban átlagban 2,3 gólt tud szerezni – 35 gólt szerzett 15 párbajban. Manchester United pedig a párbajaiban idegenbenátlagban 2 gólt szerez – 30 gólt szerzett 15 párbajban odegenben. Ezen túlmenően a két csapat kölcsönös párbajaiban is sok a gól, itt van néhány eredmény: 1 : 3, 2 : 2, 1 : 2, 1 : 3. Tehát 4 mérkőzés és legalább 3 gól mindegyikben, átlagban 3,8 gól egy párbajra.

Szintén Arsenal utolsó bajnoki találkozóiban több a gól, itt az eredmények: 1 : 1, 5 : 1, 2 : 0, 2 : 1, 1 : 3, 2 : 1, tehát 6 párbajban legalább 2 gól esett, öszesen 20 gól, átlagban 3,3 gól egy párbajra. Manchester United az utolsó bajnoki párbajában otthon 3:2 győzelmet szerzettt Southampton ellen ez azelőtt 3:1 győzelmet szerzett Crystal Palace stadionján. Mindkét csapatban kiváló focisták vannak, Arsenalt Aubameyang és Lacazette tartja össze, ezek már együtt 29 bajnoki gólt teremtettek. Az utolsó mérkőzésekben kiváló teljesítményeket mutat Mchitarjan is, így Manchester United védőinek sok munkája lesz. Unitednél is az idén Pogba kiválóan játszik, ez a játékos húzza az egész csapatot, Lukaku az utolsó mérkőzésekben nagyon sokat javult, és sok gólt is szerez, például az utolsóban Southampton ellen mind a 3 gólt Lukaku szerezte.

A két csapat utolsó kölcsönös mérkőzését januárban játszották az idén Arsenal stadionján az FA Kupán, Manchester United itt 3:1 eredménnyel győzött, amikor a félidőben 2:1 volt az eredmény.

A  mi tippünk: legalább 2  gól esik a párbajban  – a legjobb oddsok az 1xbet fogadóirodánál 1,28

 

Rate this post