Premier League 32. köre: Everton – Manchester City, Március 31

Labdarúgás, szombat, 2018  Március 31, Anglia, Premier League, 18:30

Egy rövid szünet után ismét megindultak a labdarúgó versenyek Európában, úgy mint az angol Premier League, Everton és Manchester City párbajára nézünk közelebről. Everton a versenyen 31 kör után a 9. helyen van 40 ponttal 11 győzelemmel, 7 döntetlennel és 13 vereséggel. A gólaránya 37:50, ami 2,8 gól egy párbajra. A szünet előtt Everton egészen jó formában volt, amikor a két utolsó bajnoki párbaját megnyerte. Először otthon birkózott meg Brightonnal 2:0, amjd Stoke stadionján szerzett 3 pontot 1:2 végeredménnyel. Ebben a párbajban kétszer az új erősítés  sikeres volt, Cenk Tosun csak a télen érkezett a csapathoz. De a legjobb gólszerző az angol sztár Wayne Rooney, aki már 10 pontos találatot írt a számlájára és 2 gólpasszt. Nézzünk most egy kicsit a vendégekre, Manchester City az első csapat, amely bebiztosította magának a jövő évi résztvételét a Bajnokok Ligája alapcsoportjában. Ha realisták akarunk lenni, akkor a bajnoki címről márdöntve van, mivel a második Unted 16 ponttal szerzett kevesebbet, mint City. City az idei szezonban csak egyetlen párbajt veszített el, Liverpool ellen. City mérlege idegenben a legjobb, 12 győzelem, 2 döntetlen és 1 vereség, itt a gólarányuk 34:10, ami 2,9 gól 1 párbajban.

Ha a csapatok káderét hasonlítjük össze, természetesen, City áll jobban. A csapat kiválóan van összerakva és hála az egyes játékosok egyedi teljesítményeivel ott van a csapat, ahol van, a táblázat élén. A támadási tevékenységekben a csapat Sterlingre, Sanére, vagy Gabriel jesusra  támaszkodik. Sergio Agüero sérült, így nem avatkozik bele a párbajba. A pálya közepén is De Bruyne, Silva és Fernandinho támadó jellegű játékot mutatnak. Ez a játék stílus Evertonnak nagy problémákat jelentenek, a csapat inkább az angol stílusú játékot viszi előnybe, tehát az erőre van téve a hangsúly. A csapat standard szituációkból fogja fenyegetni az ellenfelét, itt is vannak kreatív játékosok, mint Siggurdsson, Rooney vagy Klaasen. Szintén nagyon jó erősítés volt Evertonnak Wallcot Arsenalból.

Egyértelmű rangadó City lesz, idegenben a csapat sikeres, de everton is javított otthon, a bizonyíték a 19 pont és 25:18 gólarány. A csapat az utolsó 3 párbaját megnyerte. Egészen biztosan Evertonnal számítani kell a gyeppen a vendégeknek, mert nem feladni akarják a meccset, hanem megnyerni. Ha City győzni akar, ezért meg kell majd neki dolgozni. Szerintem Everton is sikeres lesz, legalább 1 gólt szerezni fog, így City-nek 2 gólt kell szerezni a győzelemhez.

A  mi tippünk: mindkét csapat gólt szerez – a legjobb oddsok az 1xbet fogadóirodánál 1,98

 

Premier League 32. köre: Everton – Manchester City, Március 31 5.00/5 (100.00%) 1 vote