Premier League 33. köre: Tottenham – Manchester City, Április 14

Labdarúgás, szombat, 2018  Április 14, Anglia, Premier League, 20:15

A Premier Leaguen egy nagyon érdekes és fontos párbajt játszanak szombaton este, amikor a Wembley stadionon a házigazda Tottenham áll Manchester City elen. Spurs-nak óriási a formája, amit Cityzenszről nem lehet elmondani, így a párbaj jelöltje meglepő lehetne, ha az egész szezont figyelembe vesszük. A házigazdák biztosan lerohanják az ellenferlüket és hosszabbítani szeretnék az utolsó napjai kínlódását. Nézzük közelebről ezt a párbajt egy kicsi statisztikával. City a Premier Leaguen az utolsó 25 párbajból 21-ben 2, vagy több gólt szerzett. Tottenham a versenyen az utolsó 6 párbajból ötben a félidőben döntetlen volt az állás, dé végül győzött. Az utolsó 6 párbajt a versenyen megnyerte. A két csapat utolś 14 párbajában Tottenham stadionján 3, vagy több gól esett. Tottenham a verseny utolsó 4 hazai párbajában nem kapott gólt. Ellenkezőleg, minden alkalommal bennük 2, vagy több gólt szerzett. City az utolsó 19 párbajából idegenben a ligán 18-ban verhetetlenek voltak. Tottenham utolsó 3 Premier League párbajban 3, vagy több gól esett. City az utolsó 3 párbajában Tottenhammal minden alkalommal legalább 2 gólt szereztek, minden versenyt beleértve.

Mauricio Pochettino Tottenhamnál a sérülések miatt biztosan Harry Winks és Kyle Walker-Peters nélkül marad. Kieran Trippier is egészen bizonytalan. Serge Aurier megvédhetné a helyét a védelem jobb oldalán, Ben Davies és Eric Dier az alapban helyettesíthetnék Danny Roset és Victor Wanyam-et. De másképen Pochettino nem fog a megszokott felállításában sok változást tenni.  Fernandinho City csapatánál szuszpendálva volt erre a párbajra, mert a múltkor United ellen a számlájára a tizedik sárga lapot kapta a szezonban. A pálya közepén Gundogan helyettesíti. Benjamin Mendy még mindig gyógyulásban van a térde sérülése óta, John Stones is egészségügyi problémákban szenved. Fabian Delph, Vincent Kompany és Sergio Aguero az alapban helyettesíthetnék Raheem Sterlinget,  Aymeric Laportet és Gabriel Jesust, ezek Liverpool ellen nem voltak képesek fordítani a párbajon a Bajnokok Ligáján Citizens javára.

A 2:1 győzelem Stoke Sity ellen Tottenham számára azt jelenti, hogy a verseny utolsó 6 találkozóját megnyerte, ami az angol egységek között a legjobb forma. Spurs kétszer otthon Pep Guardiola és csapata ellen nyertek, így ezt folytatni szeretnék és a vendégeknek az ünnepséget a bajnoki címre kellemetlené tenni. City kedden kiestek a Bajnokok Ligájáról, így 3 vereségük van egymás után, Guardiolának reagálnia kell és a 4. vereséget nem engedheti m,eg magának. De Spurs jelenleg talán a bajnokság legjobb csapata, ami a pszichikai jĺlétet illeti, így a következő 3 pontot szerezhetné meg.

A  mi tippünk: Tottenham győzelme – a legjobb oddsok az 1xbet fogadóirodánál 2,79

 

Premier League 33. köre: Tottenham – Manchester City, Április 14 5.00/5 (100.00%) 1 vote