Premier League 36. köre: Liverpool – Stoke, Április 28

Labdarúgás, szombat, 2018  Április 28, Anglia, Premier League, 13:30

Liverpool a Bajnokok Ligája után a figyelmét az angol Premier Leaguere öszpontosítja, ugyanis hazai pályán vár rá a gyenge Stoke, így Reds a számlájára a következő 3 pontot írhatná és így bebiztosíthatná magának a jövő évi Bajnokok Ligáját is. Stoke-nek csodálatos teljesítményt kellene bemutatni ahoz, hogy valamit tudjon szerezni itt, de inkább egy következő lépést tippelünk a kieséshez a második ligába. Több információt a cikkben találhat. Liverpool a Premier League utolsó 18 párbajából 15-ben 2, vagy több gólt szerzett. Otthon a bajnokságon már 19 alkalommal verhetetlen volt. Liverpool az utolsó 4 hazai párbajban mint a félidőben, úgy a végén is vezetésben volt. Liverpool Stoke ellen az utolsó 7 párbajból minden versenyt beleértve, hatban győzött. Stoke a versenyen az utolsó 12 párbajából idegenben egyben sem nem győzött. Liverpool utolsó 8 hazai párbajából a versenyen 7 alkalommal 3, vagy több gól esett. Liverpool a Premier Leaguen otthon háromszor is egymás után tiszta számlát tartott magának. Az utolsó 4 párbajban Stoke ellen minden versenyt beleértve 3, vagy több gól esett. Bennük Liverpool minden alkalommal 2, vagy több gólt is szerzett.

Jurgen Klopp Liverpoolnál biztosan tesz néhány változást a csapatban, mert a legénység a Bajnokok Ligája után fáradt és számolnia kell a visszavágóval a jövő héten. Egy hasonló csapat játszhatna, mint a múlt hétvégén West Brom ellen. Alex Oxlade-Chamberlain talán a szezon végéig hiányozni a csapatának, mert kedden komoly térd sérülést szenvedett. Nathaniel Clyne hétközben vissza tért legalább a kispadra, a jobb oldalon Trent Alexander-Arnoldot kellene neki helyettesíteni. A nyitó 11-es be Ragnar Klavan, Joe Gomez, Alberto Moreno, Dominic Solanke és Danny Ings is bekerülhetnének. A csapat az évvégéig csak 3 egészséges játékossal rendelkezik a közép fedezék soraiban így mindhárman játszani fognak, de Liverpool ifjú növendékei is esélyt kaphatnának. Paul Lambert Stokenél nem számíthat azzal, hogy valamelyik a gyengélkedőkből rendbe jön. Kurt Zouma remélni fogja, hogy az Anfielden elejétől fogva fog játszani. Utoljára West Brom ellen a kispadról indult a pályára.

Liverpoolnak szüksége van az utolsó lehető 9 pontból legalább 5 pontot szerezni, hogy garantált helye legyen a top 4-ben. Azonban a csapatra még Chelsea vár. Jurgen Klopp és társai az anfielden még nem szenvedtek vereséget a versenyen és az utolsó 3 bajnoki találkozón tiszta számlát tartottak maguknak. Stoke a párbajba 4 pont hiánnyal indul a helytől amely bebiztosítaná neki a megmentést és a csapat már 11 liga párbajban egymás után nem szerzett győzelmet. A csapat nem győzött idegenben már Október óta és remélni fogja, hogy Reds ezt a párbajt egy kicsit elhanyagolja és öszpontosítani  inkább a Bajnokok Ligájára fog.Ez a vendégeknek ad csekély esélyt, de így is a házigazda oldalán van az erő és boldogulni fog a verseny egyik leggyengébb csapatával.

A  mi tippünk: Liverpool győzelme – a legjobb oddsok az 1xbet fogadóirodánál 1,35

 

Rate this post