Premier League: Chelsea – Brighton, Április 3

Labdarúgás, szerda, 2019,  Április 3, Anglia, Premier League, 20:45

Ma az angol Premier League párbajra nézünk Chelsea és Brighton között. Chelsea az utolsó hetekben ismét emelkedett a teljesítményeivel, és ezen nem változtat az sem, hogy Everton stadopnján az utolsó bajnoki párbajban vereséget szenvedett. Az utolsó 7 párbajából a csapat éppen csak ezt az utolsót veszítette el. Említésre méltó a magas győzelme az Európa Liga nyolcaddöntőjében mint otthon, úgy idegenben is, Chelsea Dinamo Kijevet verte meg 3:0. Sőt, Ukrajnán 0:5 győzelmet szerzett. A legnagyobb sztár a csapatban Hazard, nem is avatkozott már bele a párbajba. A csapat a jó minőségét megerősítette az utolsó bajnoki körben is Cardiff stadionján, ahol tekintettel a mérkőzés fejlődésére, egészen megérdemelten 1:2 eredménnyel győzött a végén. Chelsea volt a jobb csapat a pályán néhány veszélyes helyzetet teremtett, kétszer sikerült nekik ezeket megvalósítani. A minőségéért 3 ponttal voltak megjutalmazva. Csak a rend kedvéért, Chelsea a táblázatban a 6. helyen áll 60 ponttal, előtte Manchester United 61 ponttal és Tottenham szintén 61 ponttal, így a4.-6. hely zsúfolt. 31 párbajban a csapat 18 győzelmet, 6 döntetlent szerzett, a vereségekből 7 volt. A gólaránya 52:34.

Brighton az idei évadban átlagos teljesítményeket mutat, ehez az eredményei is megfelelnek, az utolsó 5 bajnoki párbajból 3 alkalommal szenvedtek vereséget. Utoljára hazai pályán Southampton ellen 0:1, amely csapat jelenleg csak a táblázat 16. helyén áll. Brighton a párbajban csak 1 alkalommal küldte a labdát az ellenfele kapuja felé. Ezért nem is csoda, hogy ez az angol egység jelenleg csak a 14. helyen áll. 30 mérkőzésben 33 pontot szerzett 9 győzelemért és 6 döntetlenért. A vereségeiből 15 volt. A gólaránya 32:43. A kiesési zónától 5 pont választja, bár meg kell mondani, hogy az utolsó 2 csapat már 32 párbajt játszott le, míg Brighton csak 30-at. Cardif ,a harmadik a végétől, 31 párbajt játszott le.

Természetesen, Brighton esélyei a győzelemre nagyon alacsonyak, ezért a szerdai párbaj után nem javít a helyzetén, Chelsea, amely jelentősen jobb csapattal rendelkezik, győzni fog.

A  mi tippünk: Chelsea győzelme  – a legjobb oddsok az Bet Clic fogadóirodánál 1,29