Premiership 11. köre: Hearts – Hibernian, Október 31

Labdarúgás, szerda, 2018  Október 31, Skócia, Premiership, 20:45

Ezúttal a britt félsziget esős északi részére látogatunk el a skóciai Premiership vezető csapat stadionjára, ahol a házigazda Hearts találkozik egy vonzó ellenfelével, Hiberniain csapatával. A táblázati eredmények nem sokat árulnak el a csapatokról, mivel a mentalitás itt egészen más, mint délebb fekvő országokban. Mindkét csapat, mint a skóciai klubok töbsége, nyomatékos játékstílussal jýtszik, gyors változásokkal és feszült fejesekkel. A házigazda ebben a párbajban enyhén kiemelt csapat., bár az ellenfelével nem a legjobb a mérlege. A meleg időjárás visszatér a napokban Európába, ez nagyon jó hír Hearts csapatának, aki taktikája talán egy kicsit fejlettebb, mint a vendég csapaté, ezek csak lassan nézegetnek az európai labdarúgás szinfalai mögé. Hearts kádere a nem annyira tájékozott rajongók számára talán rejtély lehet, de a minősége megvan, ez kétségtelen. A robusztus Dikamona, akivel nem könnyű harcolni, főleg ha a specialitása a csúszás a fű gyepen néhány méterre is. A csapattársáról Dunneről sem nem vitatkozhatunk, aki a Premiere Ligueben is játszott. Majd az ausztrál játékos Bozovic, aki több ligában is tevékenykedett Svájcban, Jappánban, a csapat teljesítménye rajta múlik.

Hibernian játéka két játékoson áll, ezekre vigyázni kell majd Hearts játékosainak. Florián Kamberi, aki az élen áll, és a jobb szárnyon Martin Boyle. Ezek igazán jól osszeszokott benyomással hatnak, mind ha hátul is lenne szemük. Érdekes taktikával játszanak, és sok gondot okoznak az ellenfeleinek, amikor Boyle sehol-semmi már ott áll a védő fal mögött, és egyenesen a kapura küldi a labdát. Pontosan erre kell Hearts csapatának vigyázni, hogy ne sikerüljön ez nekik. Legalább is nem túl gyakran. Mivel ezt a stratégiát Hibernian néhány alkalommal a párbajban szokta alkalmazni.

A két jó minőségű csapat mérkőzése igazán érdekes lesz, az egyik csapat sem kimondottan nem kiemelt, de talán a házigazda minősége valamivel jobb. Nem beszélve a hazai pálya és közönség előnyéről. Meg kell még említeni a 23 éves támadó játékost, a svájci Kambery, aki nagyon jó formában van mostanában, lehetséges, hogy gólt szerez a párbajban.

A  mi tippünk: Hearts győzelme  – a legjobb oddsok a betfair fogadóirodánál 2,58

 

Rate this post