Primeira Liga 28. köre : Sporting Lisboa – Rio Ave, Április 07

Labdarúgás, vasárnap, 2019,  Április 07, Portugália, Primeira Liga, 21:00

Sporting Lisboa, az egyik portugál nagy klubok közé tartozik, bizonyára senkinek sem kell aprólékosabban bemutatni. A  játékosai értéke eléri a 161 millió eurót. Haonló nevek vannak ott, mint Ribeiro kapus, Coates, Mathieu, Jefferson, Bruno Gaspar, Ristovski védők, Gudelj, Petrovič, Wendel, Bruno Fernandes és Acuňa középpályások, majd végül Cabral, Raphinha, Diaby, vagy Dost támadók, aki indulása kérdéses a vasárnapi meccsben. A csapat a táblázatban a 3. heleyn áll egészen jelentős pont vesztességgel  az első két csapatra, amelyek Benfica a másodikon és FC Porto az első helyen. Ez miatt a csapatban elégedetlenség van. A pozitívum az, hogy a szerdai kupa versenyen győztek Benfica ellen és így a nemzeti kupa döntőjébe jutottak. Említsünk még néhány statisztikai adatot, tehát 27 párbajban 58 pontot szerzett a csapat, 18 győzelmet és 4 döntetlent szerzett, 5 alkalommal szenvedett vereséget. A gólaránya 53:28. Otthon a mérlege 12-1-1, tehát az egyetlen veresége éppen Benfica ellen volt februárban. Itt a gólaránya 32:12. Otthon 14 mérkőzést játszott le.

Rio Ave a portugál bajnokság rendszeres résztvevői közé tartozik, már a 11. évadot játsza jelenleg egymás után és az utolsó években már problémák nélkül jut át a versenyen keresztül a jövő évi évadba. A csapat értéke 23 millió euró. Egyértelműen a legismertebb játékosa Coentrao védő, volt Real Madrid játékosa. Azonban az indulása kérdéses az egészségügyi problémái miatt. Érdekes lehet még Villarealból  Ruben Semedo. A produktivitásban még jelentősebb szerepet játszanak Carlos Vinícius, Galeno, Bruno Moreira. Rio Ave a táblázatban a szép 9. helyen áll óriási vesztességgel a Kupás helyekre és 7 pont előnnyel a kieső helyekre. A mérlege 8 győzelem, 8 döntetlen és 11 vereség, a gólaránya 36:40.

Összefoglalva, Sporting az idei szezonban kiválóan játszik otthon. Hiszen hazai pályán 12 párbajt nyertek meg, döntetlent egyszer Portoval és az említett veresége Benficával. Rio Ave idegenben 4 győzelmet szerzett, 3 döntetlent, 6 alkalommal vereséget szenvedett. Az utolsó 10 kölcsönös párbajból Sporting 8 győzelmet és 1 döntetlent szerzett. Az idei szezonban ez lesz a 3. közös párbajuk. Decemberben Sporting győzött idegenben 3:1 és a kupán otthon 5:2, mást nem várunk most sem.

A  mi tippünk: Sporting győzelme  – a legjobb oddsok az 1xbet fogadóirodánál 1,38