Review Australian Open 2017

A kiváló visszatérést az elit közé a sérülése után Roger Federer mutatta meg az első Grand Slamon ebben a szezonban. A pompás menete után az Australian Open-nen egészen a címérrt ment. Melyik játékosok leptek meg, és ki bukott meg teljesen?

Roger Federer, a későbbi győztes, hosszú sérülés után vonult ki, és csak mint 17. –ik játékos volt bevetve. Ez azt jelentette, hogy erős ellenfélre már nagyon korán találkatott rá. És részben ez meg is történt. Tomáš Berdychre már a harmadik körben talált rá, ez valami olyan volt, amire egyik játékos sem nem volt hozzá szokva. Ugyanis egymásra találni a verseny olyan korai szakaszában. De Federer képes volt legyőzni Berdychet, meg kell jegyezni, hogy nagyon magabiztosan, és tovább jutni. A következő fordulókban is nehéz ellenfelek vártak rá, de határozottan nem a legerősebbek.

A legerősebbek ugyanis meglepően korán kiestek. Andy Murray, a verseny másik favorita és a jelenlegi tenisz eggyes, már a nyolcaddöntőben kiesett, amikor nem bírkózott meg Melzerrel. Melzer matador ebben a párbajban azt használta ki, hogy a szervezők kissé módosították a felületett a verseny elkezdése előtt, ez gyorsabb volt, mint a múlt években, és olyan játékosok hasznára volt, akik inkább támadó stílusban játszanak. És éppen egy ilyet mutatott Melzer, egy ilyen már a mai teniszben ritkán látható, Murray-nak olyan problémákat csinált, hogy az egész párbaj folyamán nem tudott vele megbírkózni és végül vereséget szenvedett.

Az elmúlt évek jelensége és a verseny második legnagyobb favorita Novak Djokovic szenzációs módon még két körrel korában, mint Murray, hagyta el a versenyt. A szerb a változatosság kedvéért nem tudott receptet találni Istominra, akivel öt szettben szenvedett vereséget. És így a verseny ilyen fejlődése után  előtérbe olyan játékosok kerültek, akik az utolsó években nem voltak láthatóak. Legalább is nem úgy, ahogyan ez várható volt. A kanadai szervizman Raonic a negyeddöntőbe jutott, ahol nem bírkózott meg a későbbi döntő résztvevőre Nadal-ra. Egy körrel később végzett Dimitrov is ennek a játékosnak a teniszütőjén, aki a versenyen kiváló teljesítményeket mutatott.

Federernek az útján a döntőbe meg kellett bírkózni  a veszélyes Nishikorim-mal, vagy a honfitársával Wawrinkával, akinek már szintén sikerült megnyerni az Australian Open-t. Mint Nadal, úgy Federer is megbírkóztak az ellenfeleikkel és a rajongóinak egy lenyűgöző döntőt készítettek, amely, mindha visszatért volna az időben, amikor ezek ketten rendszeresen játszottak a nagy versenyek döntőiben. Az öt szettes  és szép harcban végül Federer győzött és megmutatta, hogy még határozottan nem tartozik az ócskavasba.

 

Review Australian Open 2017 5.00/5 (100.00%) 2 votes