Serie A 8. köre: Cagliari – Bologna, Október 06

Labdarúgás, szombat,  2018 Október 06, Olaszország, Serie A, 15:00

Az olasz Serie A 8. körében találkoznak Cagliaro Calcio  FC Bolognaval, ezt a párbajt Stadio SantElia, Cagliariban játszák. Ebben a párbajban jobban hiszek  házigazdának, hogy ismét legalább nem szenved vereséget otthon. Cagliari székhelye Stardínián van, itt egyszerűen idegenek nem szoktak győzni. Cagliari a hazai környezetből már hosszú éveken át húzza a hasznot, és ha a statisztikákat is nézzük, akkor látható, hogy a kölcsönös mérkőzésekben egyértelműen ezek a házigazda javára szóltak. Ezen túlmenően Bologna az idén nagyon siralmas formával harcol a párbajaiban idegenben. Cagliari a szezont nagyon kiszámíthatatlanul kezdte, amikor 7 kör után 6 pontja van 1 győzelemért, 3 döntetlenért és 3  vereséget szenvedett. A gólaránya 4:9 és a 17. helyen vannak a táblázatban. De ha a statistikákat nézzük, itt 3 döntetlenük van Sassuoloval 2:2, AC Milanoval 1:1 és Sampdoriával 0:0. És éppen itt bizonyosodnak a statisztikák, hogy Cagliari otthon nem szokott vereséget szenvedni.

Bologna a szezont nagyon rosszul kezdte szintén, 7 kör után a 15. helyen van a táblázatban 7 ponttal 2 győzelemért, 1 döntetlenért, eddig 4 vereséget szenvedett. Hozzá kell tenni, hogy Bologna nehéz sorsolást kapott, találkozott már Inter, Juventusz és AS Róma csapataival. Idegenben Bologna Genovában szenvedett 1:0 vereséget, Juventusszal 2:0. Az egyetlen pontját idegenben az újoncnál Frosinoneben szerezte a 0:0 döntetlenért. Azonban a párbajok idegenben Bologna számára problémát okoznak, mert idegenben még eddig nem szereztek győzelmet. Ez a nem hízelgő mérleg Bolognával már a 2018 év elejétől húzódik, amikor idegenben nem győzött 13 párbajban ( 0-3-10) és eddig csak 4 gólt szerzett. Bologna nem volt képes gólt szerezni nyolcban az utolsó 10 párbajából idegenben, ami beleérti az utolsó 4 párbaját is egymás után.

Egyszerűen a statisztikák azt mutatják, hogy mindkét csapatnak óriási problémái vannak a támadással és a két csapat párbajában nem esik túl sok gól. Sőt, Bologna idegenben nem sikeres annyira, hogy már 10 párbaj folyamán idegenben nem szerzett győzelmet, bennük csak 4 gólt szereztek. Kiegyensúlyozott párbajt várok, ahol a házigazda legalább 1 pontot szerezhetne.

A  mi tippünk: Cagliari győzelme döntetlen nélkül  – a legjobb oddsok az Unibet fogadóirodánál 1,46

 

Rate this post