Super League 16. köre: Sion – Grasshoppers, November 26

Labdarúgás, vasárnap, 2017  November 24, Svájc, Super League, 16:00  25.11.

Grasshoppers startja a szezon elején nem a legjobb volt. De Murat Yakin érkezése után a kispadra a csapat nagyon felemelkedett, és Yakin megmutatta, hogy a svájci környezet nagyon jó hatással van rá. Aki figyeli egy kicxsit a svájci focit, biztosan tudja, hogy amikor még a 2. ligás Schaffhausenben játszott, ezt a csapatot a táblázat aljáról a legjobb 2. ligás csapatok közé húzta fel. De Grasshoppers is lassacskán a 3. helyre jutott a táblázatban, már csak 3 pont választja a 2. Basel-től. Az új edző érkezése óta csak egyetlen párbajt veszítettek el, az 5.-ik St. Gallen pályáján gólokkal a 85. és 90. percben. Másképen a csapat szerez pontokat rendszeresen, derbin FCZ csapatát 4:0 arányban verték meg, majd az utolsó párbajban Thunt 2:0 arányban. Ugyan Djuričin kapott kártya buntetést, de ez nem is olyan nagy baj, mert eddig nem mutatott nagy teljesítményeket. Helyette talán Avdijaj áll, aki Thun ellen megszzerezte mind a két gólt. Másképen a vendégeknek nem hiányzi fontosabb játékosuk.

Ezt nem lehet állítani Sion csapatáról, aki az idén nagyon balszerencsés. Az edzők hadserege cserélkezett a csapatnál, a klubnak nincsenek problémái a pénzügyekkel és jó minőségű játékosokat vásárol, de valahogyan ezek nem tudnak együttműködni. Csak példának mutassuk meg, az idén Sion csapatában már 29 játékos játszott a párbajokban, nem is játszonak az európai kupákban, és a nemzeti kupából is egy botrányos párbaj után estek ki  a 3. ligás csapattal. Nem beszélve arról, hogy a csapatban sok játékos hiányzik vagy kártya büntetés miatt,vagy hogy az edző az A csoportból a B csoportba irányított néhány játékost, mint például Zverotič, Carlitos, vagy  Acquafresca.

Egyértelműen a vendég csapatra fogadok, sőt, azt gondolom, hogy győzni fognak, de inkább egy óvatosabb fogadást kötök, hogy a vendégek nem szenvednek vereséget dupla esélyben. A szorzó erre a lehetőségre nagyon jó szinten van. Az idén már a két csapat találkozott szeptemberben Grasshoppers stadionján ebben a versenyben, itt 3:2 volt a végeredmény Grasshoppers javára.

A  mi tippünk: Grasshoppers nem szenved vereséget dupla esélyben  – a legjobb oddsok a sportingbet fogadóirodánál 1,60

 

Super League 16. köre: Sion – Grasshoppers, November 26 5.00/5 (100.00%) 1 vote