Száműzetésben. A Donyeck, amint megkapjuk vissza, benne Shakhtar kapitány Srna

A hazai csapat, hiszen május 2014 Kijev, több mint ezer kilométerre Donyeck. Szigorúan helyi, európai stílusú szálloda az Opera.

„Ezek nehéz napok, ez nem könnyű élni száműzetésben futball. A legrosszabb az, hogy senki sem tudja, meddig tart ez a helyzet némileg skizofrén mondta a klub honlapján védő Darijo Srna, Shakhtar kapitány és a horvát nemzeti csapat, amely a közelgő Euro Franciaországban mért erők csapat Pavel Vrba.

Sahtar, az UEFA-kupa győztes 2009-ben, aki 2002-ben lett kilencszeres bajnok Ukrajna, ez nem könnyű, valójában egy egyedülálló jelenség.Kijevben élő játékosok és a vonat a hazai mérkőzések utazni Lviv, ahol az út több mint ötszáz kilométert.

„Az elmúlt évben, számoltam több mint 150 légi útvonalakra. Szerencsére, van egy csodálatos feleségem és két gyermek – a legtöbb időt, míg a kiadások Horvátországban, de gyakran nekem Kijev érkezik, így meg lehet csinálni „mondta Srna a zágrábi Jutarnji listában.

Shakhtar és világcsúcstartó Horvátországban

vasárnap ünnepli 34. születésnapját Shakhtar azóta 2003 nyarán és április közepén, ő lett a klub rekorder amikor a negyeddöntőben visszavágót a Braga játszott 486 mérkőzést a mez Shakhtar.Rekorder a horvát csapat, amely felhalmozódott 129 mérkőzést.

A mérkőzés előtt a Sevilla Kijevben látogatott egy riporter a brit The Guardian napilap és Srna vele, és ossza meg emlékeit az elején a konfliktus Kelet-Ukrajnában.

Darijo Srna a Shakhtar Donetsk az elődöntőben az Európa Liga ellen Sevilla.

„Ez volt május 16, 2014, de ez volt az utolsó nap a Donyeck. Hirtelen, azt mondták, hogy meg kell kijutni a lehető leggyorsabban, így tudtam, hogy csak a legszükségesebbeket. Mi vezetett az autók, az ingem láthatóan még mindig lóg a szekrényben – Elegem jelentések, hogy a házam ép maradt.Minden azt mondták, hogy mi volt a hat hónappal ezelőtt, de azt hiszem, az volt naiv, „Srna váll kuporgott az előtérben az Operában.

A legjobb pillanat labdarúgó karrierjét tartják győzelem az UEFA Kupa Shakhtar. „Soha nem fogom elfelejteni. Fokozatosan kizárt Tottenham Hotspur, CSZKA Moszkva, Olympique Marseille és a Dinamo Kijev. A végső játszotta május 7-én Isztambulban és mi legyőztük Werder Bremen 2: 1. Csodálatos volt, hogy Ukrajna Donetsk Shakhtar a „bólintott.

még mindig magas szinten

is úgy véli, hogy a jelenlegi eljárás az elődöntőben az Európa Liga. „A motiváció még nagyobb, mert már elvesztette otthonok, stadion és a szurkolók. Van egy csapat, amely tiszteletet érdemel.Az emberek, akik azt gondolták, hogy a Shakhtar megy le, mert a politikai helyzet, hogy nem tudják mi elnök, sem a klub. Igen, elvesztettük több pillére – Willian, Fernandinho, Teixeira és mások, de még mindig játszani. És látod, milyen jól játszol Willian és Fernandinho Angliában, hogy ez a klub kész, „mondta.

Az elnök a klub tulajdonosa, az egyik leggazdagabb ukránok Rinat Achmetov.Szintén hozzá kell konfliktus keleti Ukrajna, hogy nagy veszteségek nem tudja kiegyenlíteni, vagy részvétele az európai kupák, vagy egy új ventilátor üzlet Lviv, de a klub még mindig működik, és a játékosok kapnak nyereményeket és bónuszokat.

A legújabb jelentések benyújtott Donetsk vezérigazgató Sergej Palkin csapat, aki a hét elején tért vissza egy látogatást Donbas Arena és Shakhtar Labdarúgó Akadémia épülete. „Repültem Kijev Dnyipropetrovszk, majd autóval megtett Donyeck. Békeidőben az út két órát vesz igénybe, most elvitt hét órát, mert az út volt, minden második, „mondta Palkina.

Palkina aktív a csapat tizenkét éve, egy évvel rövidebb Srna és egy év több, mint egy edző, román Mircea Lucescu jedenasedmdesátiletý. „Van hosszú távú kapcsolatok.Mielőtt a lövöldözés elkezdődött, a klub alkalmazott ezer embert. Akkor sokan a klub költözött nyugatra, ötszáz ötven ember maradt az akadémia. „

A stadion van osztva ételek

és a mai modern stadion, ahol játszott, és az elődöntőben a 2012-es Portugália – Spanyolország?

„vált elosztó központ a humanitárius segítségnyújtási, amelynek nagy részét a klub elnöke, elosztott étel van. A hét öt napján jár oda huszonöt konvojok teherautók. Ha nem küldünk nekik van, az emberek meghaltak volna. Nincs ott semmi, sem a munka, a legrosszabb, amit már nyugdíjas.Állami támogatást, mert a jövedelem ezen a területen véget ért, „magyarázta Palkina, amelynek alapján azt kellene, és támogatja a Shakhtar.

„Anélkül pénzügyi injekciók Mr. Akhmetov klub összeomlana, akkor nem éli túl. Volt egy csomó hirdetési bevételek, sok szponzorok. Amikor elhagyta mindennek vége. Néhány vállalat, amely támogatta velünk, elment, túl, mások eltűntek. „

Darijo Srna az évek során a Shakhtar több lehetőség, hogy menjen máshova, érdekli őket a Chelsea, Bayern, Borussia Dortmund.

„De mindenhol Igazából kellett kezdeni valamit bizonyítani, és én nem akarom. És az utóbbi időben már nem ment minden, nem tudtam ebben a helyzetben hagyja el a klubot. Továbbá, Donyeck szeretem szép. Volt szép parkok, éttermek, iskolák.Amikor elment, azt mondta, hogy amikor visszaérünk, letérdeltek, és megcsókolja a járdán Donbass. Most azt mondom, hogy megcsókolja a járdán minden utcán. Remélem, hogy ez fog történni, „mondta.

Rate this post