UEFA Nemzetek Ligája: Grúzia – Lettország, Szeptember 09

Labdarúgás, vasárnap, 2018  Szeptember 09, UEFA Nemzetek Ligája, 18:00

A Nemzetek Ligája D csoportjában Grúzia találkozik vasárnap este Lettországgal. Míg Grúzia egészen jó időket él, Lettországról ez már nem olyan igaz. 2010-2012 voltak az évek, amelyekben a lettországi labdarúgás versenyképes volt. De ezek az idők már elmúltak. Most nyomorúsággal játazanak. Ezt mutatja a 0:0 döntetlen Andorrával, ahol Lettország a törpe ellen talán nem is volt a jobb csapat. Sőt, fél éve Gibraltaron is vereséget szenvedett, ez már szinte hihetetlen. Kivéve Ikaunieket és Sabalát, minden játékosuk Rigában játszik, RFS, vagy Ventspils csapataiban, ami előny lehetne. De tekintettel arra, ahogyan mostanában a hazai bajnokságuk kinéz, ez azért nem olyan nagy előny.

Grúzia egészen másképen áll. Az alábecsült csapat fegyelmezett teljesítménnyel idegenben Kazahsztánt verte meg 0:2 eredménnyel, és ott játszani minden alkalommal nehéz. Bármi Ázsiában nehéz. A grúzok azonban ezzel megbírkóztak, és így folytatták a jó teljesítményeit. A jó eredmények kezdete gyökerei 2016-ban vannak, amikor Grúzia sokkolta a világot0:1 győzelemmel Spanyolországban. Azóta Grúzia 22 párbajából 8-7-7 a mérlege. De vigyázat, a vereségek olyan csapatokkal jöttek, mint Ausztria, wales, Írország, Szerbia, mindegyik 1 gólkülömbséggel, kivéve Szerbiát, itt 1:3 volt az eredmény. Ezen kívül Grúzia egészen kevés gólt kap, az utolsó 5 párbajában csak Luxemburg ellen szenvedett vereséget 1:0 eredménynel, másképen Litvániával, Maltával, Észtországgal sem Kazahsztánnal Grúzia nem kapott gólt és minden párbajt megnyert. A vasárnapi ellenfelével Grúzia az utolsó 10 évebn 4 alkalommal találozott. Tíz éve Lettország nyert 1:3, 8 éve 1:1 döntetlen, 7 éve Lettország nyert 0:1 és taval Grúzia Lettországot 5:0 eredménnyel semmisítette meg. Miért is ne, mindkét labdarúgás egésszen ellenkező iránnyal ment. Lettország csökkent, Grúzia emelkedett. A grúziai játékosok európai klubokban játszanak.

Szerintem nem sokat kell gondolkozni azon, hogy mit is fogadunk ebben a párbajban. Grúzia győzelme elégé egyértelmű dolognak néz ki, ha figyelembe vesszük a feljebb írottakat.

A  mi tippünk: Svájc  győzelme  – a legjobb oddsok az 1xbet fogadóirodánál 1,67

 

Rate this post