UEFA Nemzetek Ligája: Írország – Wales, Október 16

Labdarúgás, kedd, 2018  Október 16, UEFA Nemzetek Ligája, 20:45

A szigeti derbiban nem csak a pontokról szól a párbaj, hanem a presztízsről is. Talán jobban a presztízsről, ez fontosabb ezek az országok számára, mint a pontok. Írország tud gólokat szerezni a legerősebb labdarúgó országok ellen is. Ennek köszönheti azt, hogy  az Oroszországi VB-én egészen a pótselejtezőig jutottak el, ahol már nem bírkóztak meg Dániával. Míg Dániából 0:0 eredménnyel utaztak el, otthon teljes kudarccal  1:5 vereséget szenvedtek. Ennek köszönhető, hogy  Dánia Oroszországba utazhatott, míg Írországnak bele kellett békülni abba, hogy ez a VB is nélküle fog játszódni. Azonban ez a párbaj is megmutatta, hogy Írországnak hosszú távon problémái vannak a védelemben. A nemzeti csapatban hiányoznak a védők, akik emelnék a csapatukban a védelem minőségét. Ezért is Írország minden nemzetközi baráti találkozójában legalább 1 gólt kapott. Sokkal jobban nem boldogul a Nemzetek Ligájában sem, amikor Walesben 4:1 vereséget szenvedtel. Annak ellenére is, hogy Wales jó minőségű válogatottja ellen Bale-vel az élen gólt tudtak szerezni, de a gyenge védelmük miatt 4 gólt kaptak. A második párbajban döntetlent játszottak Dániával 0:0 arányban. Írországnak nagy szüksége van a győzelemre.

Ahogyan említettem, Wales nagyon támaszkodik Bale támadóra. De ő nem az egyetlen jó minőségű játékos a csapatban. Coleman edző rendelkezésére állnak olyan játékosok is, mintRamsey, Lawrence támadó, vagy Joe Allen tartallékjátékos, aki az angol Stoke csapatában játszik. Wales már nem olyan csapat, mint korábban, hogy csak Ryan Giggsről szólt, vagy jelenleg Gareth Baleről. Walest egy erős csapat alkotja erős játékosokkal több poszton is. Wales az előkészítőben Spanyolország ellen1:4 vereséget szenvedett, azelőtt Dániában 0:2 vereséget szenvedtek.

Ebben a párbajban két olyan csapat játszik, ahol nem probléma gólt szerezni, még a legjobb válogatottak ellen sem. Ezért nem is fogadok másra, hanem csak arra, hogy mindkét csapat gólt szerez, ez szerintem a legkevésbé kockázatos fogadás. A győztes nem olyan biztos, bár a házigazda a kiemelt csapat.

A  mi tippünk: mindkét csapat gólt szerez  – a legjobb oddsok a betfair fogadóirodánál 2,30

 

Rate this post