UEFA Nemzetek Ligája: Oroszország – Törökország, Október 14

Labdarúgás, vasárnap, 2018  Október 14, UEFA Nemzetek Ligája, 18:00

Vasárnap a Nemzetek Ligájában a csoportok harmadik párbajukban Törökország találkoziik Oroszországgal. A vendégek, Törökország, eddig két lejátszott párbaj után 3 pontot szedett össze és a gólaránya 4:4. Az első párbajban éppen Törökország találkozott Oroszországgal, ahol azonnal a 13. percben Cheryshev volt sikeres, így 0:1 vezetésbe jutottak. A házigazda még a szünetik tudott visszafelelni, amikor Aziz szerzett gólt a 41. percben, 1:1 volt az állás. A második félidőben a 49. percbenDzyuba lett sikeres, és 1:2 eredménnyel végzött is a mérkőzés. Törökország ezután Svédországba utazott, ahol az első félidőben egyetlen gól esett Törökország kapujába. A gólt Thelin szerezte, 1:0. A szünet után a házigazdák már 2 góllal vezettek, a 49. percben ugyanis Claesson szerzett gólt és a törökök már nagyon  rosszul néztek ki. De két perccel ezután Calhanogla góljával válaszoltak vissza, 2:1, majd a 62. percben Emre Akbab került a pályára Galatasaray Istanbulból. Először a 88. percben egyenlített 2:2-re, majd a hosszabbításban megszerezte a győztes gólt,  2:3 lett a végeredmény. Az utolsó párbajukat a törökök még egy baráti találkozóban Bosznia-Hercegovinával 0:0 döntetlent szereztek.

A házigazda Oroszországból a győztes találkozója óta a törökökkel még egy baráti találkozót játszottak Csehországgal, az oroszok berohantak mint egy hurrikán a pályára és az első félidőben 3:0 volt az eredmény. Majd a 74. percben a csehek csökkentettek Souček góljával, de ez volt minden a csehek oldaláról. Az utolsó sípszóig még az  oroszok 2 gólt szereztek, így a végeredmény 5:1 volt.  A Nemzetek Ligája következő párbajában Oroszország Svédországgal találkozott. A találkozóban nem született győztes, így mindkét csapat egy gólnélküli döntetlenben 1-1 pontot szerzett.

Ebben a párbajban úgy gondolom, hogy Törökország megkínozza a házigazdát, legalább is így kívánná. Szüksége van közeledni a táblázatban a riválisához. Ezért támadásból lesz elég, mindkét csapat szeretne gólt szerezni, és ez egy kis szerencsével megvalósulhatna. Sok szerencsét.

A  mi tippünk: mindkét csapat gólt szerez  – a legjobb oddsok a betfair fogadóirodánál 2,00

 

Rate this post