VB 2018, A csoport : Oroszország – Egyiptom, Június 19

Labdarúgás, kedd, 2018, Június 19, Oroszország 2018 FIFA World Cup, 20:00

A keddi játék napot a Krestovskij stadionon Szentpéterváron Oroszország és Egyiptom csapatai zárják 20 órakkor. Oroszország ugyan megbírkózott a nyitó párbajban Saúd Arábia ellen 5:0 arányban, azonban a vendégek teljesítménya kimondottan tragikus volt, ami a világbajnokság legroszabb csapatának megfelelő volt. Az oroszok az eufória hullámán lesznek és mögöttük lesz a viharos telt aréna is. Másképen nem nagy ok van arra, hogy Oroszország lenne a kiemelt csapat. Ha figyelembe vesszük, hogy a két csapat számára talán ez lenne a legfontosabb párbaj a csoportban, nehéz megjósolni a győztest. Az enlített 5:0 győzelmét a szaúdok ellen nem foghassuk fel úgy, hogy milyen elképesztőek voltak az oroszok, semmi különlegeset nem mutattak meg. Csak a szaúdok voltak teljesen tehetetlenek és tömérdek hibát követtek el. Az oroszok csak 7 lövést küldtek a kapura. Megsérült az eyik fontos játékosuk Dzagoev, akit Cheryshev helyettesítette, 2 gólt szerzett.

Egyiptom hosszú távon a legsikeresebb afrikai csapatok közé tartozik, amikor az afrikai kupát már 7 alkalommal emgszerezte. Ez 2 alkalommal több, mint Kamerun, a jelenlegi bajnok. Az utolsó versenyben éppen Kamerun mögött végzett, amikor a döntőn 2:1 arányban szenvedett vereséget. Egyiptom fantasztikus teljesítményt mutatott a párbajban Uruguay ellen, amely a kiemelt csapat volt, főleg az egyiptomi védelem volt kiváló. De nagy balszerencséjük volt, mert végül a párbajt 0:1 arányban elveszítették. Bár elül nem mutattak nagy teljesítményeket, néhány breik kivételével, fontos elmondani egy tényt, hogy ebben a párbajban hiányozott Salah, aki a kispadon pihent és a következő párbajban már játszhatna. A csapatnak győzelemre van szüksége. Mivel Mohamad Salah vissza tér az alap csapatba, és szerintem nem nyugszik, még nem szerez legalább 1 gólt. Egyiptom a nyitó párbajban nagyon jó csapat munkát mutatott, talán ez folytatódni fog most is.

Itt is nehéz a győztesre fogadni, nem tudni, ki lesz a jobb, kinek lesz több szerencséje. Az oroszok nagyon fognak vigyázni Salahra, ezért fogadni inkább arra javasolok, hogy mindkét csapat gólt szerez.

A  mi tippünk: mindkét csapat gólt szerez  – a legjobb oddsok az Sportingbet fogadóirodánál 2,11

VB 2018, A csoport : Oroszország – Egyiptom, Június 19 5.00/5 (100.00%) 1 vote