VB 2018, B csoport : Irán – Portugália, Június 25

Labdarúgás, hétfő, 2018, Június 25, Oroszország 2018 FIFA World Cup, 20:00

Saranskban játszák 20 órakkor Irán és Portugália párbaját hétfőn este. Irán a 3 pontjához csak véletlenül jutott hozzá, amikor Marokkó saját magának adott gólt. Ha nem így történt volna, akkor Irán pont nélkül maradt volna. Az utolsó párbajban a csoportban egy következő nehéz ellenfél várja, Portugália az élen a kiváló Ronaldoval. Azzal a Ronaldoval, aki az első párbajában Spanyolországgal 3 gólt szerzett és még a spanyol védelem sem tudta őt megőrizni. Irán védelme is hasonló módon végezhetne, akkor is, ha nem is szerezne Portugália annyi gólt, mint a spanyolok ellen. Irán Spanyolországgal vereséget szenvedett, de ismét sokáig volt a párbaj döntetlen. Csak az 54. percben végre Diego Costa Irán kapujába juttatta a labdát. A spanyoloknak hiányzott a meglepetés momentuma a támadási akciókban. Irán játékosai pedig nagyon vigyáztak arra, hogy a védelme szilárd és jó működő legyen. Végül gólt kaptak, és védeni már nem volt elég. Elveszítették a meccset.

A portugálok tehát a spanyolokkal döntetlent szereztek, bár ezt nem sokan várták. Ahogyan töbször is már említettem, a párbaj sztárja Ronaldo volt, aki igyekezett csapat munkát végezni, és ennek köszönhetően jöttek az eredmények is. Nem beszélve arról, hogy kiváló formában van. Ezt bebizonyította a párbajban Marokkó ellen is, amikor már a 4. percben megszerezte az első gólt,akkor még nem tudva, hogy ez lesz a párbaj egyetlen gólja. Volt még egy esély a portugáloknál a 10. percben, de azóta már Marokkó irányította a párbajt. Igyekeztek nyomást alkalmazni az ellenfelükre, meglepni Portugália védelmét, de ez nem sikerült nekik. Egyre gyakrabban dolgoztak ki helyzeteket, de a portugál védelem nagyon jól működött. Az utolsó negyedóra inkább csak arról szólt, hogyan kiegyenlíteni a gólarányt. Itt sem voltak sikeresek marokkó játékosai. A portugál edző sem nem volt elégedett a játékosaival, többet várt tőlük, mivel szertne az első helyen végezni a csoportrban.

Bár Irán számára Porrtugália nehéz ellenfél, ha így nézzük a dolgokat, akkor fordítva is ez igaz, főleg, ha még gondolunk Irán két párbajára a világbajnokságon. A csapata kiszámíthatatlan, és ha ismét a szerencse is mellettük állna, …Hagyjuk ezt, remélem, Portugália győzni fog.

A  mi tippünk: Portugália győzelme – a legjobb oddsok az Sportingbet fogadóirodánál 1,82

more: Bet365 bono de bienvenida

 

VB 2018, B csoport : Irán – Portugália, Június 25 5.00/5 (100.00%) 1 vote