VB 2018 : Belgium – Anglia, Július 14

Labdarúgás, szombat, 2018, Július 14, Oroszország 2018 FIFA World Cup, 16:00

Nagy figyelemmel néztem mindkét elődöntőt, és talán többen is egyetértenek velem, hogy Belgiumnak nem a  legjobb napja volt és Anglia nem volt produktív. Anglia az én nézőpontomból elégé kínlódott Horvátországgal. A párbajt jól kezdte játszani, de nem volt képes megszerezni a második gólt. Anglia oldaláról hiányozott a produktivitás, és ha az első félidő végéig sikerült volna emelni 2:0-ra a gólarányt, egyértelmű lett volna a dolog. De az egyenlítő gól után már sejtettem, hogy a párbaj a hszzabbítást nem kerüli el, és ez bekövetkezett. Általában ha az előzőpárbajait vesszük figyelembe, Anglia a fejeseivel veszélyes. Gyakran megtörtént, hogy 1:0, vagy 2:0 állásnál igyekezik a játékot már csak őrizni, és talán ez is az oka, hogy Horvátország egyenlíteni tudott. Gyakran úgy tűnik, hogy elsősorban Sterling és Kane alkotják a játékot, vagy mondjuk még Trippier és Lingard, de nem tűnnek általában veszélyeseknek az említett fejesek kivételével.

Belgium nagyon sokat véd, és talán erre is fizetett rá a párbajban Franciaország ellen. Látható volt, hogy nem sok esélyt dolgoztak ki maguknak elül. Szintén a csapat legjobjai inkább csak kínlódtak a párbajban. Igyekeztek, de úgy tüntek a dolgok, hogy szerencsétlen taktikát választottak. Aki jól játszott, az Courtois kapus volt. Másképen talán 2 veszélyes lövésen kívül Belgiumnak nem volt sok gólhelyzete. És ne felejtsük el, hogy ebben a párbajban is inkább csak védeni fognak, és ha vezetésbe kerülnek, egy nagyon szívós védekezést láthatunk, hasonlót, mint Brazília ellen. Ebben a párbajban az a kérdés, ki  kerül korábban vezetésbe, tehát ki szerzi meg az első gólt. Az fog ezután jobban védeni.

Nem hiszem, hogy a párbajban sok gólt láthatnánk. A két csapat már a VB-én találkozott, 1:0 eredménnyel a belgák örültek, én ezúttal is a belgákra tippelek, hogy megszerzik a bronzérmet. Martinez legénysége ugyan is nagyobb odaadással harcolt a pályán az első látszatra is, mint az angolok. Próbálok Belgium győzelmére fogadni döntetlen nélkül, tehát a döntetlen esetében vissza jár a tét. Ez bejöhetne egy kicsi szerencsével.

A  mi tippünk: Belgium győzelme döntetlen nélkül – a legjobb oddsok az Unibet fogadóirodánál 1,58

 

VB 2018 : Belgium – Anglia, Július 14 5.00/5 (100.00%) 1 vote