VB 2018, D csoport : Argentina – Horvátország, Június 21

Labdarúgás, csütörtök, 2018, Június 21, Oroszország 2018 FIFA World Cup, 20:00

A nap utolsó párbaját a D csoportból Argentína és Horvátország játsza le 20 órakkor Nižnij Novgorod Stadionon. Argentina nem éppen a legszerencsésebb időszakában jár. A csapata tele sztárokkal az élén Messi-vel meglepő módon nem bírkózott meg az első párbajukkal Izland csapatával, amellyel csak 1:1 döntetlent játszottak. Izland kapusa nagyon sok esélyt semmisített meg, 26 lövést, ebből 7 lövést közvetlen a kapura és 1 sikertelen büntetőt is. Izland csak 9 lövést dolgozott ki, ebből csak 3 lövés ment a kapura, ebből 1 gól lett, tehát Izland hatékonysága sikeres volt. A hiba az volt, hogy Argentina minden a pálya közepén szeretett volna átpréselni, de itt nagyon vigyáztak Messi-re.Hogy tovább juthasson, Horvátországgal teljes pontszámot kell nekik szerezni, ami nagyon nehéz lesz számukra. Argentinának az elő sem nem nagyon sikerült, bár Olaszországot 2:0 arányban megverték, de vereséget szenvedtek Nigériával 2:4 arányban és a nagyon gyalázó veresége 6:1 arányban spanyolországgal. Az említett Messin kívül van a csapatban több elit játékos is, mint Dybala, Higuain, Aguero, Di Maria, ezek mint gólszerzők.

Horvátország kádere is jó minőségű, megbírkózott az afrikai csapattal Nigériából 2:0 arányban. Ha nem beszélünk a lövések számáról, itt biztosan az argentinok vannak fölényben, de tehnikailag a horvátok egyikek a legjobbakból. A pontosság és a játékosai összangja a horvátok erős oldala. A játékosok, akik gólt szerezhetnének egészen biztosan Mandzukic, Modric, Kramaric, Rakitic, vagy Perisic. A két csapat eddig 3 alkalommal taálkozott, 1998-ban Argentina nyert 1:0, 2006-ban 3:2 Horvátország nyert, és végül 2014-ben ismét Argentina 2:1 arányban. Az utolsó években Argentina és Horvátország kiegyensúlyozott ellenfelek lettek, ezért ebben a párbajban is várható, hogy nagyon kiegyensúlozott lesz.

Ha Argentina tovább szeretne jutni a csoportból, nem nagyon engedheti meg magának a habozást. Mindkét csapat elül erős, mindkét csapat támadni szeret, szerintem gólokat is láthatunk többet, mint más párbajokban. Nem fogadok a győzelemre, hanem arra, hogy mindkét csapat gólt szerez.

A  mi tippünk: mindkét csapat gólt szerez – a legjobb oddsok az Sportingbet fogadóirodánál 2,05

VB 2018, D csoport : Argentina – Horvátország, Június 21 5.00/5 (100.00%) 1 vote