VB 2018, elődöntő : Franciaország – Belgium, Július 10

Labdarúgás, kedd, 2018, Július 10, Oroszország 2018 FIFA World Cup, 20:00

Aki figyelte a negyeddöntő párbajait, tehát Franciaországot és Belgiumot, az láthatta, hogy Franciaország volt a jobb. De most egy kiegyensúlyozottabb párbajt láthatnánk. Belgium Brazília ellen jól játszott, de meg kell említeni, hogy egy jó adag szerencséje is volt. Merem mondani, hogy a fordulat az első félidőben történt, amikor Belgium két gólt szerzett, és a második fordulat abban volt, hogy Brazília nem volt képes gólt szerezni, csak a 76. percben. Meggyőződésem, hogy ha az ellenfélnek sikerült volna korábban gólt szerezni, akkor az eredmény nem lett volna 2:1, de döntetlen. Az elfogulatlan nézők számára ez nagyon szép meccs volt, sok eséllyel, a meccs drámaisága egészen a végéig eltartott. Ugyanakkor el kell ismerni, hogy Belgium, különösen a mérkőzés második felében, inkább védelemre játszottak. Ha a franciák ellen is hasonlóan fogják fel a játékot, erre ráfizathetnek. Mint példának Romelu Lukakut említhetném, aki az első félidőben Brazília ellen  ott volt minden labdánál és az akciói igen veszélyesek voltak, de már a második félidőben ne volt annyira látható és az egész csapat csak inkább igyekezett a vezetést bebiztosítani maguknak.

Franciaországnak a negyeddöntőben nagyon segített Muslera kapus, aki nagy szerepet játszott a második gólnál. Már a 40. –ik perctől világos volt, hogy a párbaj hogyan fog végződni. Látható volt, hogy Uruguaynak nagyon hiányozott Cavani és inkább védelem stílusú játékot játszott. Természetesen, Franciaország védelme is jól játszott, de nem igazán volt ez kipróbálva az utolsó párbajában. Franciaország nagyon veszélyes a támadásban, aki figyelte az előző párbajait, biztosan egyetért azzal, hogy Hernández, Mbappé, Griezmann, Giroud és a kapuban a magabiztos Lloris nagyon jól játszanak. Úgy tűnik, hogy Franciaországnak a csapatában nem nagyon található a gyengéje.

Sok múlik azon, hogy a csapatok hogyan kezdik a párbajt, ki szerzi az első gólt, ki fog inkább védeni, és hasonló „apróságok” lesznek fontosak. Ha sorra kerülnének a büntetőrúgások döntetlen eredménynél, a szerencsének még nagyobb lenne a szerepe. Inkább a gólok számára fogadok, szerintem legalább 1,5 gólt szerez a két csapat a mérkőzésben.

A  mi tippünk: legalább 1,5  gól esik a párbajban  – a legjobb oddsok a sportingbet fogadóirodánál 1,42

 

VB 2018, elődöntő : Franciaország – Belgium, Július 10 5.00/5 (100.00%) 1 vote