VB 2018, F csoport : Anglia – Panama, Június 24

Labdarúgás, vasárnap, 2018, Június 24, Oroszország 2018 FIFA World Cup, 14:00

Vasárnap délután 14 órakkor játsza Anglia Panama ellen a párbaját a Nižnij Novgorod Stadionon. A G csoportban a lôegnagyobb favorit a tovább jutásra Belgium együtt Angliával. Egy csekély izgatottságot talán Tunézia is hozhatna a harcokba. De semmi esetben sem nem számíthatunk Panamára, mert a minősége nagyon távol van Anglia és Belgium minőségétől. Panama együtt Szaúd Arábiával a leggyengébb részvevői a bajnokságnak. Nagy meglepetés lenne az is, ha Panama akár csak 1 pontocskát szerezne a csoportjában. Panama az előkészítőkben sokkal gyengébb ellenfelekkel játszott, mint Anglia, a legjobban Svájc ellen lepett meg, amikor ez 6:0 arányban verte meg Panamát. Anglia egészen sok párbajt játszott, és egyáltalán nem rosszul boldogult bennük, főleg a döntetlenjei 0:0 Brazíliával és Németországgal, 1:1 döntetlene Olaszországgal, vagy az 1:0 gtyőzelme Hollandia ellen, vagy 2:1 győzelme Nigéria ellen. Az első párbajban Tunéziával 1:2 arányban győzött.

Panama nemzeti csapata Amerika és Európa külömböző ligák játékosaiból áll össze. Hondurasz, mexikó, Peru, USA, Szlovákia, Románia, Bolívia, Costa Rica, Kolumbia, Szlovénia. Ezek külömböző ligák külömböző játék stílussal. Ez tükrözűdik a játékosok összhangjában is a világbajnokságon. Panama első párbaja Belgium ellen 3:0 vereséggel végződött, ami azért várható is volt. Az első félidőben csak a pálya panamai részén játszottak, de a belgák nem tudtak benne gólt szerezni. Panama védett és néhány gólhelyzetet ki is védett. Penedo kapus kiváló volt az első félidőben. De azonnal a szünet után már a 47. percben jött az első gól. Ezután még 2 gólt kaptak a panamaiak. A játék végén ugyan Panama próbálkozott helyzetet teremteni, de ez nem volt sikeres a gólszerzésre. Így gól nélkül távoztak a pályáról.

Ebben a párbajban nem nehéz megjósolni, hogy ki lesz a győztes. A szorzók olyan alacsonyak, hogy nem nagyo érdemes fogadni erre a lehetőségre. Inkább fogydjunk arra, hogy nem szerez mindkét csapat gólt. Bár a szorzók itt sem nem valami káprázatosak, mégos csak jobban megéri. Nem hiszek benne, hogy gólt tudna szerezni Panama csapata az angolok ellen.

A  mi tippünk: nem szerez mindkét csapat gólt  – a legjobb oddsok az Sportingbet fogadóirodánál 1,44

 

VB 2018, F csoport : Anglia – Panama, Június 24 5.00/5 (100.00%) 1 vote