VB 2018, G csoport : Anglia – Belgium, Június 28

Labdarúgás,csütörtök, 2018, Június 28, Oroszország 2018 FIFA World Cup, 20:00

Kaliningrádban játszák Anglia – Belgium párbaját este 20 órakkor. A csoportban a belgák az ellenfelei nagyobb ellenállása nélkül haladtak tovább. Először Panama szenvedett vereséget 3:0 arányban,majd Tunézia 5:2 arányban. Csak hasonlításnak, Anglia Tunézia felett csak-csak hogy győzni tudott, amikor a győzelmet az utolsó percben szerezte. Panamával ez már egy kicsit más párbaj volt, az angolok 6:1 arányban győztek. Tehát mindkét csapat azonos pontszámmal rendelkezik, tehát 6 pontjuk van. Azonos a gólarányuk is, így ez a párbaj dönti el, hogy melyi csapat indul az első helyről. Ha figyelmesen figyelik a két csapat párbajait, ebből az derülhet ki, hogy ez egy kiegyensúlyozott párbaj lehetne. De szerintem nem egészen biztos ez, mert Belgium játékosai a világ legjobb klubjaiban kulcsfontosságú szerepet töltenek, és az életükkben a legjobb formával rendelkeznek. Ami még fontos, nagyon jól tudnak együtműködni. Kevin De Bruyne, Eden Hazard, Mertens és az élen Romelu Lukaku.

Ellentétben Anglia a nyitó párbajában csak kínlódott a nem egészen erős Tunéziával, ahol majdnem pontokat veszített. Aránylag egy fiatal csapat az angol, tapasztalatok nélkül a fontos párbajokból nemzetközi szinten. Gyakran utaznak idővel előtte haza. Bár képesek néhány helyzetet teremteni, gyakran pánikba estek, elhamarkodták a dolgokat, és nem voltak hatékonyak a befejezésekben, ami talán a legnagyobb külömbség a két csapat között. A fiatal fiúk, mint Dele Alli, Lingard vagy Rashfort, vagy a kapus is, Pickford csak most gyűjtik a tapasztalataikat nagy sporteseményeken. Ezeknek a játékosoknak a jó neve és híre csak a következő VB-én lesz nagy 4 év múlva. Az élen az egyik legjobb támadók közül az angol ligában áll Harry Kane, de paradox módon mindkét belga stoper vele csapattárs Spurs tottenham csapatában. Így nagyon jól ismerik egymást, és tudják, mit várhatnak egymástól. Majd a legfiatalabb kapus Jordan Pickford áll szemben a belga tapasztaltabb kapusának Chelsea csapatából.

Ismét sok múlik a szerencsén is, mindkét csapat nyerni szeretne, csoportban az első hely nagyon csábító, a bukmékerek az angol csapatnak adnak nagyobb esélyeket, de szerintem a belgák jobbak. De hogy ne kockáztatjunk sokat, arra fogadok, hogy mindkét csapat gólt szerez.

A  mi tippünk: mindkét csapat gólt szerez – a legjobb oddsok az Sportingbet fogadóirodánál 1,85

read more: Bet365 Spain

 

VB 2018, G csoport : Anglia – Belgium, Június 28 5.00/5 (100.00%) 1 vote