VB 2018, G csoport : Belgium – Panama, Június 18

Labdarúgás, hétfő, 2018, Június 18, Oroszország 2018 FIFA World Cup, 17:00

A nap következő párbaját Sochi-ban játszák az olimpiai stadionon. Belgium számomra nagy favorit tovább jutni a negyeddöntőre. Egy fiatal csapatról van szó, de óriási minőséggel. Elejinte nem sikerült Belgiumnak nagy sztárokat egybe hozni, de az új edző ezt megváltoztatta. Vele a csapat jól működik. A selejtezőn Belgium nem veszített el egyetlen párbajt sem, több, mint 40 gólt szerzett, és csak 3, vagy 4 gólt kapott. Ha a csapatban nem is működne a csapat munka, még így is elegendő minőséggel rendelkezik az egyes játékosok posztján. Az útja a VB-re nem volt igazán nehéz, a selejtezőben csak 2 pontot veszítettek a döntetlenért a görögökkel. De nem is volt nekik azért méltó ellenfelük, hiszen Bosznia, Észtország, Ciprus és Gibraltar nem éppen óriási ellenfelek. Az előkészítő párbajokban sem nem játszott rosszul, Portugáliával 0:0, Egyiptommal 3:0 győzelem, Costa-Ricát 4:1 arányban verte meg.

Panama először a történelemben jutott el a VB-re, ez is csak egy nagy szerencsével Mexikó közreműködésével, ugyanis a párbajt meghagyták a panamaiaknak, hogy ne jusson tovább  USA. Panamának a lehetetlen sikerült, Costa-Ricát 2:1 arányban tudta megverni, ezt senki sem várta. És hogy mivel USA kikapott Trinidadtő l2:1 arányban, amely a legutolsó helyen volt, így Panama jutott tovább! Panama nem rosz csapat, de nemzetközi szinten egy kicsit lemarad. A VB legnagyobb outsidere a csapat, a legénysége a legöregebb, ünnep már az is, hogy ide jutott. Ha képes lesz még gólt, vagy pontot is szerezni, óriási lesz az öröm. A baráti találkozókban Panama 5 párbajban csak 1 gólt tudott szerezni, ez most is hasonló lesz, hoszen Belgium egy óriási csapat vele szemben. Svájctól például 6 gólt kapott.

Belgium semmit sem hagy a véletlenre, győzni fog. Nem kétséges, hogy ez másképen nem végződhet. Az elejétől kezdve Belgium gólhelyzeteket akar majd teremteni, könnyen megtörténhet, hogy a félidőig 3 gólt is szereznek. A csapat támadása kiváló. Érdekességként a csapat értéke 90-szer magasabb, mint Panama csapatának az értéke, amely 7,5 millió font érték körül mozog. Csak a véletlen dönthet másképen.

A  mi tippünk: Belgium győzelme  – a legjobb oddsok az Sportingbet fogadóirodánál 1,19

1500 Ft EnergyBet IB - 468x60

VB 2018, G csoport : Belgium – Panama, Június 18 5.00/5 (100.00%) 2 votes