VB 2018, nedyeddöntő : Svédország – Anglia, Július 07

Labdarúgás, szombat, 2018, Július 07, Oroszország 2018 FIFA World Cup, 16:00

Svédország résztvétele a negyeddöntőn óriási meglepetés,de úgy gondolom, hogy a Vikingek útja itt már befejeződik. A csapatban hiányoznak a nagyobb személyiségek, a csapat játékukra támaszkodnak és az óriási harciasságára. Senki nem kerüli a harcokat,és ez juttatta el idáig a csapatot. A nyolcaddöntőben Svájcot selejtezték ki, bár nem is ők voltak a jobb csapat. Forsberg szerencsés gólja döntötte el a meccset és így mentek tovább meglepően a svédek. A párbaj egy szoros 1:0 végeredménynel végződött. Svájc még igyekezett valamit tenni ez ellen, de már nem segített nekik az sem, hogy a labda náluk több ideig volt, mint az ellenfelénél. A csoportbna a második párbajukat Németországgal elveszítették, és nem jól állt a szénájuk. Azonban az utolsó párbaját Mexikóval megnyerte és végül az 1. helyről jutott tovább a csoportjából. De a negyeddöntőben sokkal nehezebb ellenfél vár rá, ez Anglia, amely hosszú idő után végre szeretne a világbajnokságon valamit szerezni is. És határozottan erre képes is lesz.

Anglia végre megtörte a büntetőrúgások átkát és végül a büntetőrúgások segítették a tovább jutását Kolumbián keresztül. Ez egy olyan párbaj volt, ahol miden fontos dolog a második félidőben tortént, és természetesen a büntetőkben. Először Anglia vezetett az 57. perctől büntetővel, amelyet Kane szerzett. Ezután a bírák egy negyedóra alatt 6 sárga lapot osztottak szét. Ezután megnyugodott a játék, jött Kolumbia egyenlítő gólja. Zután a büntetők kerültek a sorra, a harmadik sorozat után Anglia 2:3 arányban veszített, de ezután Kolumbia 2 alkalommal nem talált a kapuba, ellenkezőleg, Anglia pontos találata mentette meg őket. De nem sok hiányzott, és Anglia ismét le fejjel ment volna haza. De meg kell mondani, hogy Anglia volt a jobb csapat ebben a párbajban, bár nem sok gólhelyzetet dolgozott ki magának, mégis megérdemelten győzött.

Hogyan látoma párbajt? Talán a gólok számára lenne érdemes fogadni. Bár már ebben afézisban a csapatok inkább óvatosabban kezdik a játékot. Mindent az első gól indíthatna el, mert az ellenkező csapat szeretne majdegyenlíteni, és vagy sikerül, és gólt szerez, vagy nem lesz óvatos a védelemben és jön a következő gól az ellenféltől.

A  mi tippünk: legalább 1,5  gól esik a párbajban  – a legjobb oddsok az Unibet fogadóirodánál 1,50

 

VB 2018, nedyeddöntő : Svédország – Anglia, Július 07 5.00/5 (100.00%) 1 vote