VB 2018 : Oroszország – Szaúd Arábia, Június 14

Labdarúgás, csütörtökt, 2018, Június 14, Oroszország 2018 FIFA World Cup, 17:00

Oroszország, mint szervező ország, az A csoportot kezdi játszani az ellenfelével nem egy éppen focit kedvelő országgal, Szaúd Arábiával. A házigazdák edzőjének 21 játékos áll rendelkezéshez 23-ból az orosz ligából, csak a pót kapus Gabulov Bruggyban és Cerysev Villarealban tevékenykednek. Így a többi játékos összhangban játszhatna, de nem egészen így van ez. A felkszülő időszakban a forma nem éppen ideális, Oroszország tapogatózik a kombinációkban és a védelemben is. Oroszország utolsó győzelme November 7.-én történt, amikor 4:2 arányban győztek Dél-Kóreával, itt is meg kell mondani, hogy a kóreaiak 2 öngólt adtak be maguknak. Azóta is csak a válogatott 3 döntetlent szerzett Irán, Spanyolország és utoljára Törökország ellen, na és 4 vereséget szenvedett Argentinától, Braziliától, Franciaországtól és Austriától. Ebben a 8 párbajban 15 gólt kaptak és 9 gólt szereztek. Az edző kipróbált egy csomó védő játékost és csapat felállítását, de majdnem minden alkalommal joggal bírálva voltak a teljesítményeikért. A nemzeti csapat támaszai befejezték a tevékenységüket a válogatotnál, ezek Alekszej és Szergej Berezutč voltak. Az oroszk valószinűleg 3-5-2 felállításban lépnek a gyepre, leginkább  Dzagojev – Smolov játékosokra támaszkodik a csapat.

Szaúd Arábia először játszik a VB-én 2006 óta. Bár a jelenlegi csapat a holland Bert van Martwijkal volt felépítve, a jelenlegi edző Juan Antonio Pizzi. Ez az anrgentin edző Chile kispadján 2016-ban megnyerte a Copa America Kupát. Mint az oroszoknál, itt is a csapatot inkább a játékosok a hazai versenyből alkotják, csak 3 játékosuk játszik a spayol ligában. Ez a csapat ugyan tapasztalatlan, de az előkészítő párbajokban a buzgóságot, harciasságot és a lelkesedést mutatta meg. Az utolsó 9 párbajban a játékosai 3 győzelmet szereztek – Moldova, Algéria és Görögország ellen, döntetlent játszottak Ukrajnával, és 5 alkalommal vereséget szenvedtek – Irak, Belgium, Olaszország, Peru és Németország ellen. Bár sokszor veszítettek, de néha megkínozták a favoritokat is. Olaszországot 1:2, vagy szintén Németországot azonos gólaránnyal. A csapat felállítása valószínűleg 4-3-3 lesz.

Bár Szaúd Arábia az egyike a legnagyobb outszaiderek közül, de ha egy kicsi szerencséje lesz, talán tovább is juthatna a csoportjából. De ez még messze van, most fontos, hogy milyen eredménynel végződik a nyitó párbajuk. Szerintem mindkét csapat szerezhetne gólt.

A  mi tippünk: mindkét csapat gólt szerez – a legjobb oddsok a Sportingbet fogadóirodánál 2,60

VB 2018 : Oroszország – Szaúd Arábia, Június 14 5.00/5 (100.00%) 2 votes