World Cup 2018 pót-selejtező: Olaszország – Svédország 13.11.

Labdarúgás, hétfő, 2017  November 13, World Cup 2018 pót-selejtező, 20:45 

Utoljára az első meccset próbáltam előremondani a két csapat között, amely Svédországban játszódott. Ez pénteken Stockholmban a házigazda javára végződött, amikor 1:0 volt a végeredmény. Az első félidőben 0:0. A gól a 61.-ik percben jött, Johansson rúgta a gólt. A hétfői párbaj fejlődése szerintem így fog kinézni: az első félidő döntetlen lesz. Erre csökkenő 3,75 szorzóval lehet fogadni. A svédek tovább jutása a jelenlegti állással be van biztosítva, így pszichológialiag jobban állnak, tehát lehetséges, majdnem biztos, hogy igyekezni fognak megvédeni a döntetlent. Bár tudatában vannak azzal, hogy idegenben a hazai közönség nélkül csökken a hitelességük. De az első félidőt kibírhatnák védeni a döntetlent, bár a házigazda oldaláról hatalmas lesz a nyomás. Svédországban a párbajban Olaszország az első félidőben gyengébb volt, mint a házigazda.

Nézzük az olaszokat. Az olaszok tudják, hogy gól hátrányban vannak, ezért nyomni fognak a párbaj első percétől. A gyeplőt nem engedik el a kezükből a párbaj egész folyamán. A hátrányuk az lesz, hogy a svédek kézzel-lábbal védekezni fognak. De ellenkezőleg, magy előnyük lesz a hazai környezetben és az olasz temperamentum nyomása teltház előtt San Sire stadionján. A svédországi párbajban a második félidőben már az olaszok sokkal jobban játszottak. De jött a paradox, éppen amikor a legjobbak voltak, gólt kaptak. Ezután már gyakorlatilag csak egy kapura játszottak. Minden pillanatban jöhetett volna az egyenlítő gól. De nem jött, csak egy kapufa, így Svédország az eredményt megvédte. Ez az olaszoknak egyáltalán nem jó, mert ha bekövetkezne egy gyors gól a svédektől, akkor már 3 gólt is kellene nekik szerezni.

Itt most az lesz a fontos, hogy milyen taktikát válszt magának az olasz csapat. A legjobb talán az lenne, hogy a játék az elejétől támadó lenne, így sikerülhetne az, hogy a svédek nem nagyon jutnak labdához. Nehéz megjósolni a párbajt, de úgy is azt hiszem, hogy Olaszország győzni fog. Ha minden jó megy, akkor még tovább is juthat a versenyben. Mindkét csapat belead mindent a meccsbe.

A  mi tippünk: Olaszország győzelme  – a legjobb oddsok az Unibet fogadóirodánál 1,50

 

World Cup 2018 pót-selejtező: Olaszország – Svédország 13.11. 5.00/5 (100.00%) 1 vote