World Cup 2018 pót-selejtező: Svédország – Olaszország 10.11.

Labdarúgás, péntek, 2017  November 10, World Cup 2018 pót-selejtező, 20:45  

Svédországban mutatkozik be Olaszország a VB pót-selejtezőjén. Úgy tűnhet, hogy a találkozó kiemelt csapata világos dolog már a nevek szerint, de ez nem így van. A svédek otthon nagyon erősek és ezen túlmenően már nagy lesz a hideg. Így az olaszoknak mindent bele kell majd adniuk és haza egy pozitív eredményt próbálnak vinni. De a házigazda formája aggodalmakat okozhat. Egy nagyon éles párbajt jósolunk, amely nem hoz sok gólt. De nézzük kőzelebről meg ezt a párbajt. Olaszország ötben az utolsó 7 találkozóból a kvalifikálásban tiszta számlát tartott magának. Szintén ötben az utolsó 7 találkozójából a svédekkel tiszta maradt a számlájuk. Az utolsó 7 párbajból hatban a két csapat párbajában Svédországban maximum 2 gól esett. Ugyanez érvényes Olaszország utolsó 3 kvalifikálási párbajára. Olaszország már 7 utolsó párbajban nem szenvedett vereséget Svédországtól, ha bele számítunk minden versenyt.

Mi az újság a csapatoknál. A svéd csapatban Jimmy Durmaz és Viktor Claesson harcolnak a helyért a jobb szárnyon. Mikael Lustiget a jobb oldalon Emil Krafth helyettesítette. De másképen a házigazda nyitó tizenegyese stabilizálódott így nem várható, hogy változások lephetnek meg. Az olasz csapatban végre Jorginhot behívták a nemzetközi színpadra, de marad a kérdés, hogy Gian Piero Ventura be-e vonja őt egy ilyen fontos párbajba. Simone Zaza szintén bejutott a nominációba, mert az idén Valenciába jól tevékenykedik, de szintén inkább talán csak a kispadon fog üldögélni. Andre Belotti visszatért a térde sérülése után és így a támadásban Ciro Immobilevel kellene neki duót teremteni.

Svédország az utóbbi időkben kiváló kazai formában van, amikor megverte az EURO 2016 döntőseit a kvalifikálásban. Szintén sikerült nekik győzni Szlovákia fölött 6:0, a Fehéroroszok fölött 4:0 és 8:0 Luxemburg fölött. Olaszország nem nyert meg csak egy párbajt a hatból, azután jött a gyalázatos veresége 0:3 Spanyolországgal. Azonban ez először történt az utolsó évtizedben, amikor az olaszok valamilyen kvalifikálásban vereséget szenvedtek volna idegenben. A történelem az olaszokat tartaná kiemelt csapatnak, de ez a vendégek számára sokkal nehezebb feladat lesz, mint ahogyan ez tűnhetne. Olaszország Ventura vezetése alatt nyomás alatt van, egy nagy sokk is várható. A négyszeres világbajnok így nyugodtan hiányozhat is Oroszországban.

A  mi tippünk: döntetlen  – a legjobb oddsok az Unibet fogadóirodánál 3,12

 

World Cup 2018 pót-selejtező: Svédország – Olaszország 10.11. 5.00/5 (100.00%) 1 vote