World Cup 2018 pótselejtező: Észak – Írország – Svájc 09.11.

Labdarúgás, csütörtök, 2017  November 09, World Cup 2018 pótselejtező, 20:45  7.11.

Észak – Írország az utolsó években igen csak felemelkedett és tovább juthat egészen a világbajnokságra. Ki mondta volna ezt évekkel ezelőtt. De az útjukban Scájc áll, amely már hagyományosan nagyon erős és elegendő tapasztalata is van. Egészen biztosan egy kiegyensúlyozott találkozókról lesz majd szó. A házigazdának az első mecszel meg kellene bírkózni, másképen ez nehéz lehetne számára. Így a párbajba talán erőteljesen lépnek, de ne igérjünk magunknak sok gólt ebben a találkozóban. Nézzünk néhány információra a két csapatról. Az észak – írországi játékosok rendesen bemelegítettek ehez a dupla párbajhoz és a csapat felállításában sok rendszeresség van. Tehát így csak marad a kérdés, hogy négy, vagy öt védővel lépnek a gyepre. Martin O’Neil edzőtől nem várható sok változás. Olyan focisták mellet marad, akik  a csoportok fázisában a legtöbbet játszották le.

Ellentétben az észak – íroktól a svájciak tartják a maguk 4-2-3-1 felállításukat. A védelem közepére Fabian Schar mellé valakinek oda kell állnia, mert Johan Djourou nem is szerepel a káderben. Erre a posztra a favorit Manuel Akanji lehetne. Az észak – írországi csapat Martin O’Neil vezetése alat virágzik, de a play-off-ba két vereség után mennek. Martin O’Neil csak remélheti, hogy ez csak egy pillanatni habozás volt és nem előrejelzés, hogy mi is fog bekövetkezni. Svájc ugyanis megnyert tízet a 11 utolsó párbajából, sőt, hét alkalommal tiszta maradt a számlája. Azonban Észak – Írország az utolsó négy évben csak Németországgal, Horvátországgal és Portugáliával  szenvedett vereséget, így elég sok önbizalma lesz arra, hogy megbírkózzon a párbajával Svájc ellen is.

A házigazdák edzője Michael O’Neill tisztában van az ellenfele minőségével és elismerte, hogy ez egy nagyon nehéz párbaj lesz és csak akkor lesz reménye, ha minden játékos a pályán 100% -os teljesítményt nyújt . Észak – Írország 1986 óta először játszhatna a VB-én, ez nagyon buzdító a csapat számára. Próbáljunk bennük bízni és fogadni a győzelmükre.

A  mi tippünk: Észak – Írország győzelme  – a legjobb oddsok az Unibet fogadóirodánál 3,65

 

World Cup 2018 pótselejtező: Észak – Írország – Svájc 09.11. 5.00/5 (100.00%) 1 vote